aveollila1 Aika on totuuden puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Pietari

Kenraali Mannerheim päin Pietaria 1919

​Heinäkuun 25 päivänä 1919 eduskunta valitsi äänestyksen tuloksena Suomen tasavallan ensimmäiseksi presidentiksi K.J. Ståhlbergin.

Äänestyksessä tappiolle jäi valtionhoitaja Gustaf Mannerheim, joka luopui julkisista toimistaan ja matkusti oitis ulkomaille.

Juuri tähän aikaan Venäjän bolshevikkihallitus oli joka taholta ankarassa puristuksessa. Punaisen Moskovan oli taisteltava neljällätoista rintamalla; sen päivät näyttivät olevan luetut.

Terrorismin torjunta on huolenpitoa

Uutiset Pietarista ja nyt tänään Tukholmasta, ovat järkyttäneet meitä. Globaali on yhä lokaalimpaa ja lokaali globaalia, eikä niitä voi erottaa toisistaan. Kansainvälisyys tekee maailmastamme entistä pienemmän. Sotaa käydään niin levittämällä väärää informaatiota tahallisesti ja suunnitelmallisesti, kuin erilaisen terrorin ja epäoikeudenmukaisen kohtelun keinoin.

Pietarin pommi osui lähelle


Palatessani maanantaina kello yhden Sapsanilla kohti itää kuulin jossain puolivälissä matkaa, kuinka matkakumppanit läheisillä penkeillä alkoivat puhua kännyköissään terrori-iskusta metrossa. Siinä vaiheessa tietoa oli, että kymmenen ihmistä oli kuollut ja useita loukkaantunut ja metro suljettu. Ihmiset toivoivat läheistensä pysyvän kodeissaan ja työpaikoilla toistaiseksi. Kohta joku kertoi, että Pulkovo oli myös suljettu.

Pietarin isku antaa Putinille syyn hyökätä

Uutistoimistojen mukaan Pietarin metrossa tapahtuneessa räjähdyksessä on kuollut vähintään 10 ja loukkaantunut kymmeniä. Räjähdys vaikuttaa Venäjän sisäiseltä ongelmalta, mutta naapurivaltioiden kannattaa olla hereillä. Kyse voi lopulta olla myös syy hyökätä muihin valtioihin ja silloin puhutaan sotatoimista.

Venäjällä rakastetaan suomea


Tammikuun lopussa järjestimme Udmurtian valtionyliopistossa, yleisen ja suomalais-ugrilaisen kielitieteen laitoksessa suomen kielen aluekokouksen. Tämä on yksi ulkomaanlehtoreiden työtä ja verkostoitumista tukeva asia. Aluekokouksia tukee suomalainen työnantaja OPH (aikaisemmin ihan CIMOna). Tällä hetkellä Suomesta lähetetty lehtori on Venäjällä vain kolmessa paikassa: Iževskissä, Arkangelissa ja Petroskoissa, ei siis enää edes Moskovassa eikä Pietarissakaan. 
(http://www.cimo.fi/ohjelmat/suomen_kieli_ja_kulttuuri/ulkomaiset_yliopis...)

Pietarin suuri tulva 1824

*

Pietarin suuri tulva 1824

Kävelyilläni Pietarin kesäisillä kaduilla osuin kerran erään sillan korvaan, jossa silmäni erotti näkyvän vedenkorkeusmerkin.  Ylhäällä, aivan katutasossa lähes, oli näkyvä punainen merkki ja maininta: Tähän saakka nousi vesi suuressa tulvassa, joka kohtasi kaupunkiamme 19.11.1824.

Venäjän trollitehdas

Venäjän sisäministeriö on nostanut rikossyytteen Pietarin trollitehtaan yhtiötä ja johtoa vastaan. http://kommersant.ru/doc/3117859 Tämä on siis se tehdas jota ei muutamien "totuuden" kertojien mukaan ole olemassakaan. Sinänsä mielenkiintoinen uutinen, mitähän yhtiön johto on unohtanut hoitaa, jonkun tahon massit on jäänyt maksamatta.

Venäjän televisio ylisti Mannerheimia

Viime sunnuntaina venäläinen televisiokanava NTV esitti viikoittaisessa makasiiniohjelmassaan laajan Mannerheimia käsitelleen jutun. Juttu oli otsikoitu venäläisen median tyyliin repäisevästi: ”Natsi vai sankari – Mannerheimin salaisuudet”.

Pietarissa paljastettiin Mannerheimille omistettu muistolaatta

Pietarissa paljastettiin Mannerheimille omistettu muistolaatta

Juhlallisessa paljastustilaisuudessa mukana presidentinhallinnon johtaja Sergei Ivanov, kulttuuriministeri Vladimir Medinski, presidentin lehdistöpäällikkö Dmitri Peskov – sekä kaikesta päätelleen myös kaikkein korkeimman tahon, eli presidentti Vladimir V. Putinin ”siunaus”.

*

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä