aveollila1 Aika on totuuden puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Luonnonsuojelu

Osaran metsää tarvittiin luonnonsuojelun vaihtomaiksi

Kuusamon yhteismetsä on pinta-alaltaan (kokonaisala vesistöineen 92060 hehtaaria) maamme suurin yhteismetsä. Yhteismetsät on perustettu ensisijaisesti talousmetsiksi, ei niinkään pinta-alaltaan mittaviksi luonnonsuojelualueiksi. Tämän asetelman sai Kuusamon yhteismetsä kokea 1990-luvun puolivälissä. Lähellä Venäjän rajaa sijaitsevat Romevaaran ja Näränkävaaran aarnimetsien alueet alkoivat huolestuttaa luontoväkeä, ja kiistely alkoi eri tasoillaan. Ehdotin kiistaan ratkaisua Ilta-Sanomien Vapaa Sana -palstalla 25.2.1995 (teksti alla). Tähän suuntaan tilanne sittemmin kehittyi.

Oikeus-, kaavoitus- ja rakennusviranomaiset opiskelemaan ympäristöoikeutta

 

"Käräjäsalit tarvitsevat luonnontieteilijöitä" (KSML 28.4.2019, mielipidekirjoitus)

Ympäristön pilaamisesta joutuu harvoin käräjille. Tämä johtuu osin siitä, että ympäristöä suojelevat lait ovat monitulkintaisia.

Lakiin on kirjattu epämääräisiä käsitteitä, kuten ympäristön “merkittävä” heikentyminen tai “kohtuuton” rasitus. Niiden tulkitseminen vaatii syvällistä ymmärrystä biologisista syy–seuraussuhteista.

Luonnonsuojelukriitiikillä eduskuntaan

Ihmettelen kovasti sitä miten eräs puolue ja sen kansanedustajat jatkuvasti mollaavat niitä kunnollisia Suomen kansalaisia jotka ovat innostuneita ympäristönsä suojelusta ja puhuvat siitä, sekä itse harrastavat ympäristön suojelemista, pyrkivät keräämään ja lajittelemaan roskiaan, kierrättämään niitä ja vähentämään omia hiilipäästöjään, eli pienentämään hiilijalanjälkeään, säästäen samalla maapallon energiavaroja myös tulevien sukupolvien käyttöön.

Ympäristö pelastetaan tieteen ja teknologian voimin

Haluan, että planeettamme hyvinvoinnista pidetään huolta. Parhaiten se onnistuu panostamalla innovaatioiden, teknologian ja tieteen kehitykseen.

Minulle on aina ollut itsestään selvää, että omat nurkat pidetään kunnossa. Toisten nurkat ja yhteistilat pidetään vielä paremmassa kunnossa. Naapuria kunnioitetaan ja samaa voidaan vastavuoroisesti odottaa naapurilta.


Aaro Kustaanheimon eduskunta- ja EU-parlamenttivaalitentti

Tämä vaalitentti ei edusta kenenkään toisen henkilön tai järjestön linjaa. Kaikkiin kysymyksiin ei tarvitse vastata. Pyydän ehdokkaita vastaamaan niihin julkisesti omalla nimellään tämän blogin kommenttipalstalle, Asepolitiikka-blogini kommenttipalstalle osoitteessa https://asepolitiikka.blogspot.com/ , Facebookissa tai Twitterissä. Vastauksia voi lähettää sähköpostiviesteinä, joihin on selvästi kirjoittettu, että ne saa julkaista osoitteeseen aarokustaa@gmail.com . Suosittelen kirjoittamaan vastauksiin sen kysymyksen numeron, johon vastaus on tarkoitettu.

Tumpiton Suomi 

Tupakan vaarat eivät pääty savukkeen tumppaamiseen. Tupakan tumpit aiheuttavat luontoon joutuessaan monia haittoja niin ihmisille kuin luonnollisille. Luontoon heitetyt tumpit eivät maadu, sillä ne on tehty selluloosa-asetaatista. Selluloosa-asetaatti on muovia, jonka hajoaminenkin kestää vuosia. Tumppien sisältämät myrkyt kulkeutuvat mikromuovihiukkasten mukana vesistöihin ja maaperään ja lopulta ravintoketjussa eläimiin ja ihmisiin.

 

Pakkanen paukkuu, tuulivoimalat jäässä

Uskooko vielä joku että tuulivoimatuotanto olisi rehellistä ja valtion tuki toimintaan kannattavaa? - Mittaustietoa ei saada, sähkönkulutustieto pidetään salassa. Energiavirasto maksaa syöttötariffia esitettyjen tuotantolukujen perusteella. 

 

Tuurivoima on hauskaa pelleilyä vakavalla ja yhteiskunnan rahaa kuluttavassa hommassa; - mitä tästäkin "reaaliaikaisesta" datasta on hyötyä, pidetään vaan väkisin kulissia ylhäällä vaikka jokainen näkee toiminnan mädännäisyyden:

 

Suomen lajien ns. Punainen kirja julkaistaan vuoden 2019 alkupuolella

"Tuore arvio Suomen luontotyyppien uhanalaisuudesta tiedeyhteisön mittavan ponnistuksen tulos.

Arvion keskeinen tulos on, että luontotyypeistämme noin puolet (48 %) on uhanalaisia koko maassa, Etelä-Suomessa vielä tätä enemmän. Edellisen, 10 vuotta sitten toteutetun arvioinnin jälkeen uhanalaistuminen on kokonaisuutena jatkunut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä