aveollila1 Aika on totuuden puolella

Kuluttajansuoja

Taksikurjuus - Milloin väärin valinnut voi vielä poistua autosta, maksamatta?

Jos taksiin istuttua selviää, että kuski  ei edes hahmota osoitetta, missä vaiheessa asiakas voi astua ulos,  maksamatta mitään?  Vai onko niin, että "perusmaksu" on maksettava, jos on ehtinyt istua sinne takapenkille, vaikka auto ei ole vielä lähtenyt liikkeelle?  Sopiminen etuikkunan kautta  ei ole luotettavaa, koska kuskit tietenkin pyrkivät antamaan kuvan, että homma hoituu. 

Mitä jos nettiliittymän ostaminen tapahtuisi kuten sähköliittymän ostaminen?

Sähköllä ja nettiliittymällä on paljon yhteistä. Molemmat alkavat olla tänä päivänä välttämättömyyksiä jokapäiväisessä käytössä. Molemmissa sähkömagneettiset hiukkaset liikkuvat maahan kaivetussa kaapelissa. Ja molemmista pitää tehdä sopimus, jotta ne liikkuvat.

Kuluttajansuoja koskemaan kaikkia vanhusten/ vammaisten/ lasten laitospalveluja

 

yes "Vanhusten palvelutalojen asukkaiden kuluttajansuojaa pitäisi yhtenäistää

Virhetilanteiden hyvittämiseen pitää kehittää tasapuolinen ja toimiva ratkaisu.

Oikeus laajakaistaliittymään ei aina toteudu

Syrjäkylien viimeisetkin ukkos- ja myrskyalttiit kiinteät puhelinlinjat on purettu viime vuosina. Niiden tilalle kaavailtiin valokuituyhteyksiä, mutta käytännössä Laki laajakaistarakentamisen tuesta haja-asutusalueilla ei ole riittänyt kannustimeksi. Teleoperaattorit eivät ole nähneet koko Suomen kattavaa valokuituverkkoa kannattavana investointina edes tuettuna, eikä läheskään joka kylälle ole syntynyt omaa taloudellisesti vakaata valokuituosuuskuntaa.

OLETKO VELKAA? AHDISTELEEKO PERINTÄTOIMISTO? TIEDÄTKÖ OIKEUTESI?

 

Oletko velkaa, tiedätkö oikeutesi?

European Convention on Human Rights on lainsäädäntö, joka sitoo Suomea noudattamaan sitä ja sillä suojataan -   aivan samoin, kuin meidän perustuslailla: Omaisuuden suoja, oikeudenmukainen oikeudenkäynti,  velkavankeuden kielto jne. Myös Suomen lainsäädännöllä taataan useita oikeussuojakeinoja myös velalliselle,  vaikka se ei suinkaan siltä näytä oikeuskäytännössä. Suomesta on tullut velkavankien avovankila.

Rakentajat julkiseen laaturekisteriin

Rakentaminen on aina suuri investointi riippumatta siitä kuka rakennuttaa. Erityisen iso asia se on yksityisille henkilöille, jotka rakennuttavat omakotitalon tai kesähuvilan tai remontoivat asuntoaan. Näihin urakoihin menee monella elämän kaikki säästöt. Rakentamisen laatuongelmat ovat valtavia. Julkisuudessa puhutaan näistä jatkuvasti, muttei laatuongelmien poistamisessa ole menty juuri eteenpäin. Juurisyy huonoon laatuun ovat huonot rakentajat.

Miten käärmeöljyn tunnistaa?

Olen saanut ennätysajassa ennätysmäärän negatiivista palautetta teknisiä mittauksia koskevista kirjoituksistani, valitettavasti valtaosan aihepiirin ulkopuolelta.

 

Onko LUFTHANSA ahne firma? Vaiko EBOOKERS?

Toisin kuin Rädyn Seppo, olen aina pitänyt nykysaksalaisia luotettavina ja reiluina. No, miksi sitten tämä otsikko?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä