aveollila1 Aika on totuuden puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Yleinen Työttömyyskassa

Patamusta porvaribingo

Ministeri Iiro Viinanen kirjoitti tänään mielipidekirjoituksen Helsingin Sanomiin (https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005894177.html). Kirjoituksessa hän jatkaa oikeiston hyökkäystä ammattiyhdistysliikettä kohtaan. Tekstiä lukiessa olisi voinut jälleen pelata patamusta porvaribingoa, kun tekstistä löytyvät fraasit jämähtäneisyys, verot, YTK jne. Bingon olisi voinut huutaa jo varmasti toisen kappaleen kohdalla.

Sairaslomat ammattiliittojen ja työttömyyskassojen vastuulle

Ammattiliittojen asema Suomessa on vielä toistaiseksi suhteellisen vahva. Moni kuitenkin jättää ilmeisesti tietämättään, tai laiskuuttaan liittymättä ammattiliittoon tai työttömyyskassaan, vaikka sillä olisi mahdollisen työn loppumisen kannalta hyvä vaikutus toimeentulon jatkumiseen, ammattiliittojen kohdalla myös riitatapauksiin työnantajan kanssa.

 

Seitsemän kuolemansyntiä työelämässä - viha

Ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, ylensyönti ja himo

 

Viha - tuo tasapainoisempien ihmisten tilapäinen ylellisyys - ei varsinaisesti vaivaa suomalaisia työpaikkoja. Suomalaisen vihan ja riitelyn ilmaa puhdistava vaikutus on näivettynyt mykkäkouluksi ja ulkopuolelle sulkemiseksi. Jos viha joskus työntekijöiden kesken tai työnantajaa kohtaan leimahtaakin niin se tapahtuu turvallisesti Facebookissa.

 

Kolme pointtia Yleisestä työttömyyskassasta eroamiseen

Arvoisa yleisen työttömyyskassan jäsen, kerron sinulle kolme syytä erota YTK:sta ja liittyä oman alan ammattiliittoon. Pyrin kertomaan sinulle syyt suoraan ja rehellisesti.

1. Edunvalvonta

YTK on pelkkä työttömyyskassa, kun ammattiliitot valvovat työntekijöiden etuja laajasti. YTK:n jäsen maksaa pelkästään työttömyysturvasta, eli he eivät puolusta suomalaisia työpaikkoja, vaan maksavat vain ansiosidonnaista työttömyyden kohdatessa.

Ammattiliittojen ja Yleisen työttömyyskassan saavutukset 1889-2014

Oletko miettinyt mitä ammattiliitot ovat saaneet aikaan? Minä pohdin mitä Yleinen työttömyyskassa on saanut aikaan? No luetellaas heidän saavutukset ja mietitään mihin tulokseen päädymme.

 

Ensin listataan suurimmat ammattiliittojen saavutukset,
kattavasta listasta kiitos tamperelaiselle Seppo Tuoviselle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä