aveollila1 Aika on totuuden puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta USA:n vaalit

Ei tullut USA:ssa ilmastovaaleja

Ilmastonmuutos, kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen ja ilmastorahoitus ei noussut tärkeimmäksi vaaliaiheeksi. Ei päässyt edes tärkeimpien joukkoon. IPCC:n raportista huolimatta.

Demokraatitkin saivat äänensä ihmisiltä, jotka äänestämällä halusivat varmistaa, että heidän omat taloudelliset etunsa ja päästönsä (ja niille toivottu kasvu) on turvattu.

Tasapeli USA:ssa – vaalikamppailu jatkuu armottomana

USA:n välivaalien tulos näyttää olevan kummallinen tasapeli, jossa läntinen suurvalta jakaantui monella eri tavalla.

Ensiksi, kumpikaan puoli ei selvästi voittanut. Vaaleista ei tullut ”vastarintaliikkeen” juhlaa kuten demokraatit halusivat eikä Trump kyennyt saamaan omalla aggressiivisella charmillaan vastustajiaan kumoon.

Huominen on iso päivä USA:ssa

USA:n huomisten välivaalien tuloksen ennustaminen on vaikeaa. Todennäköisintä on senaatin enemmistön säilyminen republikaaneilla ja edustajainhuoneen siirtyminen demokraateille, mutta muutkin vaihtoehdot ovat mahdollisia.

Kaksi asiaa tiedämme silti jo nyt. Vaalitulos vaikuttaa oleellisesti presidentti Trumpin toimintamahdollisuuksiin hänen jäljellä olevan virkakautensa aikana. Lisäksi heti ääntenlaskennan selvittyä koko Yhdysvaltojen poliittinen elämä ryhtyy kaksi vuotta kestävään raivokkaaseen kamppailuun vuoden 2020 presidentinvaalin voitosta.

Väärin äänestetty

Saksan liittopäivävaalitulos oli jatkoa Brexitille, Yhdysvaltain presidentinvaaleille ja eräille muillekin äänestyksille: väärä tulos. Sen enempää jenkit, britit kuin nyt myöskään saksalaiset eivät näytä ymmärtävän, miten heidän pitäisi äänestää.

Ottamatta kantaa siihen, ovatko nuo vaalitulokset hyviä vaiko huonoja, suomalaistenkin toimittajien ja "asiantuntijoiden" soisi vähemmän moralisoivan äänestystuloksia maailmalla. Heidän pitäisi välittää enemmän tietoja ja vähemmän mielipiteitään.

Lisää kritiikkiä YLE:lle

  Täällä Puheenvuorossa on lyöty Yleä kuin vierasta sikaa ja yhdyn näiden lyöjien kommentteihin.

Tuon vielä pari seikkaa esiin, jotka kertovat Ylen toimittajien ammattitaidosta. Ensinnäkin minun on vaikea ymmärtää, miksi Yle laittoi yhdeksi päätoimittajista paikan päälle Paula Vilenin. Tunsin hieman myötähäpeää katsellessani toimittajan kankeaa esitystä suorissa lähetyksissä. Luulin, että kyseessä on joku toimittajaharjoittelija. Pirkko Pöntinen osaa sentään esittää asiansa turvautumatta joka välissä lappusiin.

Valtamedia romahtamassa - Clintonin Canossan matka vasta alkamassa

Olen seurannut tarkkaan USA:n vaaleja ja Elisan tarjoama CNN on lähes taukoamatta ollut päällä. Matias Turkkila on mielestäni täysin oikeassa tuoreessa analyysissään, että Hillary Clintonin Canossan matka on vasta alkamassa ja että läntisen valtamedian missiojournalismi (Goljat) on kohdannut kuolettavasti kiven linkoavan Daavidin eli Internetin. https://blogit.perussuomalaiset.fi/matias-turkkila/hillary-clintonin-nei...

Haukuit väärää puuta, Donald Trump!

# Republikaanien presidenttiehdokkaaksi nimitetty Donald Trump on puhunut kannattajilleen. Kuulijoiden joukossa eivät kuitenkaan olleet edelliset republikaanipresidentit Bush isä ja poika. Tuskinpa siellä olisi ollut myöskään Ronald Reagan, jos olisi saanut elää näin pitkälle – tai kukapa sen tietää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä