aveollila1 Aika on totuuden puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Stigmatisointi

Musiikilla päihde- ja mielenterveysongelmien stigmaa vastaan

Kenellä on oikeus lyödä toisen ihmisen elämään stigma eli häpeän leima? Syrjäyttää hänet avoimesti olemasta oma itsensä? Saada hänet tuntemaan häpeää? Minusta se on syrjintää, jota pitää ehkäistä. Ehkäisevän päihdetyön verkoston ja Mental Beauty Recordsin biisikilpailu Se voisit olla sinä vähentää päihteiden käyttöön ja mielenterveyden ongelmiin liittyvää häpeäleimaa.  

 

Poliitikkojen maltti petti "katupartiointi" -kohussa; asiatonta mustamaalaamista

*

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen otti loppiaisen alla kantaa tapetille jälleen kerran nousseisiin vapaaehtoisiin ”katupartioihin”. 

Kannanotto oli tyynen ammatillinen, eikä siinä korkea poliisiviranomainen – aivan oikein – lähtenyt leimaamaan kaikkia turvallisuudesta ja lähipiirin vakaudesta kiinnostuneita. 

Kiittämättömyys on maailman palkka

Hannu Karpo haastatteli aikanaan legendaarisessa ohjelmassaan suomalaisia, jotka uskoivat vakaasti siihen, että keräämällä juomatölkkien alumiinisia klipsuja ja lähettämällä niitä laatikkokaupalla eteen päin voidaan hankkia liikuntarajoitteisille ihmisille pyörätuoleja. Jokin osa porukasta uskoo, että Elvis ei ole oikeasti kuollut, tai ei kuollut ainakaan vuonna 1977. Osa porukasta luuli Ruokolahdella Itä-Suomessa liikkuneen leijonan.

Ihonväri on vain suvaitsevaiston korvien välissä

Lienee jälleen kerran syytä oikoa maahanmuuttokriittiseen keskusteluun liittyviä peruslähtökohtia, koska viikonlopun aikana asiaa koskeva keskustelu on lähtenyt Lieksan tapahtumien seurauksena jälleen kerran sivuraiteille. Ensinnäkin kehotan lukemaan kaimani Suurosen eilisen blogin, joka vetää maton jalkojen alta, mitä tulee oletettuun, yksinomaan ihonvärin perusteella tapahtuvaan, rasismiin sekä syrjintään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä