aveollila1 Aika on totuuden puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Satomäärät

Vastavalkea – Maailman satomäärät kasvavat lämpötilan noustessa

 Valtamedian suosituimpia hokemia on, että ilmastonmuutos aiheuttaa nälänhätää ja satomäärät romahtavat. Syyrian pakolaisuuden syyksi on ehdotettu ilmaston lämpenemistä, vaikka siellä on edelleen käynnissä raaka sisällissota.

Toistaiseksi tilanne on kehittynyt päinvastaiseen suuntaan eli satomäärät ovat kasvaneet lämpötilan noususta huolimatta, kuva 1.

Kuvassa 2 näkyy, että satomäärien kehitys on seurannut väestön kasvua:

Hiilihydraatteja ja sähköä hiilidioksidista!

Hiilidioksidia voi hyvällä syyllä pitää elämänkaasuna. Yhdessä veden ja auringonvalon kanssa se saa kasvit yhteyttämään, josta puolestaan eläinkunta on täysin riippuvainen. ”Hiilidioksidi päätyy maan hiileksi vihreiden kasvien fotosynteesin kautta. Yhteyttämisessä tuotetaan kasvibiomassaa ja samalla happea ilmakehää.” http://maatilanpellervo.fi/2016/08/04/maapera-hyva-hiilivarasto/

 

Lepakot tärkeitä tuholaistorjunnassa

Lepakoihin on alettu kiinnittämään huomiota enenevässä määrin, kun niiden tiedetään säästävän viljelijöiden tuholaisturjunnassa miljardeja dollareita, todettiin Amerikassa kun selvisi ikävä tosiasia, että nykyisin yhä useampi lepakko löytyy kuolleena tuulivoimalan alta aamulla sen jälkeen kun tätä asiaa alettiin pengota.

 

Metsänviljelystä ratkaisu kasvavan väestön ruokahuoltoon

Vuohet ja lampaat selviytyvät hyvin köyhän maaperän antimilla. ”Lähi-idässä on metsät hakattu, ei ole enään Manbrentammistoja, vuohet ja lampaat ovat pitäneet huolen lopulisesta maaperän köyhtymisestä.” Puut toisivat tarvittavaa humusta maaperään, jotta maaperässä voisi sitten kasvattaa muutakin kuin lampaille kelpaavaa ruohoa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä