aveollila1 Aika on totuuden puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Lämpötilamittaukset

Ilmaston viilenemistä mitattu

USA:ssa ei ole mitattu lämpenemistä 120 vuoteen. "The average yearly temperature of USA has stayed constant in 120 years"

http://wgpqqror.homepage.t-online.de/usa.html

Viilenemistä on odotettavissa vasta ensi vuosikymmeninä kun AMO jäähtyy ja aurinkosykli on pilkuton.

No mitä nämä puheet jatkuvasta lämpenemistrendistä tarkoittavat, mihin ne perustuvat, tietokonemalleihin, hiilidioksidin lisääntymiseen ilmakehässä...?

Ilmastouutisointi läikkyy yli äyräiden

Suomessa metsäntutkimuslaitos on tuottanut yhden maailman pisimmälle ulottuvan ilmastohistoriasta ja puun kasvusta kertovan tiedoston. "Yksi maailman pisimmistä kalentereista löytyy meiltä Suomesta. Se on koottu Lapin männyistä ja kattaa 7 640 vuotta, lähes koko viime jääkauden jälkeisen ilmastohistorian."

GISS-lämpötilaversiot eroavat toisistaan USA:ssa

 Törmäsin kuvan 1 mukaisiin USA:n lämpötilagraafeihin eräällä nettisivustolla. Kuvissa on viittaukset alkuperälähteisiin, josta kuka tahansa voi halutessaan varmistaa kuvien oikeellisuuden. Kuvat ovat peräisin NASA:n sivustolta ja niitä kutsutaan nimellä GISS tai GISSTEMP. Kuvissa on eroa, vaikka ne esittävät samaa asiaa. Toinen on vuoden 1999 versio ja toinen viimeisin versio eli 2017.

Maapallon virallisten lämpötilamittausten oudot versiomuutokset

 Käsittelen tässä blogissa vain lämpötilamittauksia, en lämpötilamuutosten syitä. Siksi pyydän, että kommentoijat pysyisivät tässä aihepiirissä. Palaan kyllä lämpötilamittausten syihin lähitulevaisuudessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä