aveollila1 Aika on totuuden puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Kosminen säteily

Biologia ja auringon aktiivisuuden hiipuminen hillitsevät ilmastovouhotusta

Biologian avulla ilmakehän hiilidioksidi hakeutuu tasapainotilaan viiveellä.

On kaikin puolin paikallaan kehittää vaihtoehtoisia energialähteitä fossiilisille polttoaineille. Ja niistä voidaan luopua sitä mukaa kun kannattavuus ja saatavuus antavat myöden. Suomi pitkien matkojen ja kylmänä maana tarvitsee edullista energiaa. Olemme pärjänneet vientimarkkinoilla juuri edullisen energian turvin. Tätä kilpailuvalttia ei saa myöskään maksattaa tavallisten kansalaisten sähkölaskussa, kuten nyt on jo siitä merkkejä olemassa.

Kosmiset säteet vaikuttavat pilvisyyteen ja sitä kautta ilmastoon

Auringon vaikutus ilmastoomme on huomattavan suuri, yli puolet vaikutuksesta liittyy muutoksiin auringon kokonaissäteilyn (TSI) suhteen.

Svensmarkin hypoteesi tuo esille sen seikan, että sijaintimme galaksissa mahdollistaa kosmisen säteilyn vaihtelun siinä laajuudessa, että se vaikuttaa pilvien muodostumiseen ja sitä kautta ilmastoon.

Poliitikot profiloituvat tuuliviireiksi pikemminkin kuin tieteen kannattajiksi

Princeton:in fyysikon kritiikki puree terävästi AGW -teorian kannattajia kohtaan. Hylkäämällä tieteen he pyrkivät osoittamaan ihmisestä johtuvan ilmastonmuutoksen ainoaksi vaihtoehdoksi viimeaikaisen lämpenemisen aiheuttajana. Auringon, aurinkotuulen ja kosmisten säteiden vaikutusta ilmastoon ei ole otettu vakavasti. Auringon pilkkujen vähentyminen ja samalla kosmisten säteiden lisääntynyt vaikutus pilvisyyteen, kuten tanskalainen Svensmark on selvittänyt, saattaa pudottaa globaalia lämpötilaa seuraavien kymmenten vuosien aikana.

Geenit ja radioaktiivinen säteily

 

Puheenvuorossa on jo esiintynyt useita kirjoituksia Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta. Kansainväliset tiedemiehet ovat myös tehneet hyvin tarkkoja ja monipuolisia tutkimuksia paikan päällä. Onnettomuuden syy lienee ollut voimalan turvallisuushenkilöstön varomaton kokeilu.

Minua on mm kiinnostanut säteilyn vaikutukset lähiympäristön elämään, kasviin ja eläimiin.  Jotkut raportit väittävät että huomattavan pieniä vaikutuksia on lähiympäristön luonnossa esiintynyt.

Räjähdyksiä ja kosmista säteilyä

Muutama päivä sitten uutisoitiin, kuinka Japanista alkunsa saanut kirsikkapuumysteeri hämmentää tutkijoita ympäri maailmaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä