aveollila1 Aika on totuuden puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Kontrollipolitiikka

Sosiaalihygieniaa kansankodissa

Kolmen tohtorin tutkimus Suomalaiset fasistit on tuore yhteiskunnallinen puheenaihe. Lue lisää. Toinen hyvä kirja fasismista on kulttuuriantropologi Tapio Tammisen tuotos Kansankodin pimeämpi puoli. Se kertoo ruotsalaisesta kansankodista. Myös Suomessa esiintyi kansankotiajattelua.

Porvarillinen ylivalta

Perustuslain tärkeimpiä tehtäviä on suojella kansalaisia totalitaariselta hallinnolta ja puolustaa demokratiaa sekä määritellä jokaiselle vähimmäisoikeudet. Fasismi loukkaa demokratiaa ja se on porvarillisen ylivallan muoto.

Fasismi on eräänlainen kapitalismin maastovaihde, jota rikkaat eliittiporvarit käyttävät työväenluokan ja ihmisoikeuksien sortamiseen. Kun ihmisoikeuksia välttävästi kunnioittava sivistysporvarismi katoaa niin tilalle tulee fasismia sympatisoiva uusliberalistinen kauppakamariöyhöttäminen.

Lokakuun liike lienee uusi Marraskuun liike

Luin juuri Marraskuun liikkeestä kertovan artikkelin. Se kertoo suomalaisesta kontrollipolitiikasta ja sen vastustusesta. Lainasin myös kirjastosta kirjan ”Pakkoauttajat”. Tuo kirja muodosti liikkeen pohjan. Liike perustettiin 1967. Samana vuonna oli myös hippien rakkauden kesä. Se oli sen aikaista kapinointia porvarillisen moraalin mukaista konservatiivista kontrollipolitiikkaa vastaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä