aveollila1 Aika on totuuden puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Kleptokratia

Alkon monopoli on tulonsiirto köyhiltä rikkaille

"Viinien ja väkevien alkoholijuomien myynti ruokakaupoissa vähentäisi Alkon myyntiä ja karsisi sen myymäläverkkoa. Alkon valikoimat olisivat entistä kauempana," kertoo Li Andersson.

Missä vaiheessa valtion tehtäväksi tuli varmistaa, että hipsterit voivat ostaa hienoja viinejä läheisestä erikoisputiikista? Minä kun oletin, että valtiolla olisi aivan muut tehtävät.

Kleptokratia (”varkaiden valta”), unohdetaan syyttömät ja palkitaan syylliset

"Kleptokratiassa lähes kaikki hallituksen mekanismit on tarkoitettu verottamaan kansaa, jotta kleptokraatit saisivat lisää varoja ja että ”hallitus” pysyisi vallassa."

Hullun halpa tuulienergia tuottaa sairaan kallista sähköä. "Nerokas tariffi" a'la Pekkarinen ja suuri vale: "Euron tuki tuulivoimalle tuo jopa yli kymmenen euroa takaisin yhteiskunnalle", sekoitti poliitikkojen päät. Laki tuulivoiman tuesta meni eduskunnassa läpi ja se takaa vielä kymmenen vuotta sekunda tuotteesta huipputuoton.

Venäjä, Euroopan porvarillisin maa

Tällä hetkellä Venäjä lienee porvarillisin valtio Euroopassa. Maan lähes kaiken omaisuuden hallinnasta vastaa pari- kolmekymmentä oligarkkiperhettä, joita hyvällä syyllä voi nimetä porvareiksi. (omistava ja varakas luokka, vasemmiston vastakohta)  Valtio on vain se instanssi, jossa varakas luokka valvoo ja toteuttaa yhteisiä etujaan. Kansalaisyhteiskunnalla ei maan talouden ja muidenkaan asioiden hoidossa ole mitään sanomista.

Venäjä on eristettävä, koska vallassa valehteleva kleptokratia

Venäjällä on vallassa äärimmäisen vastenmielinen valehteleva kleptokratia. Sivistyneiden, demokraattisten maiden on viimeinkin herättävä!

Muunlaiseen johtopäätökseen on vaikea tulla, kun olemme seuranneet naapurimaan valtaapitävän klikin toimia viime vuosien, mutta erityisesti viimeisimmän vuoden ajalta.

Sivistyneillä, demokraattisilla mailla on yllättävä ongelma. Kuinka suhtautua maahan, joka on kansalliskiihkoinen ja uusimperialistinen? Kuinka suhtautua maahan, jonka johdon puheisiin ei voi pätkääkään luottaa? Kuinka suhtautua maahan, jonka valtiomuoto on kleptokratia?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä