aveollila1 Aika on totuuden puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta Harmoninen ilmastomalli

Ennustamisen vaikeudesta, ja tietokoneet antavat vääriä tuloksia

[Aikaisemmat mallit ovat olleet sillä ”kuumemmalla puolella”, tiedemiehet sanoivat.]

 

[Scientists said previous models may have been “on the hot side”.]

 

”Computer modelling used a decade ago to predict how quickly global average temperatures would rise may have forecast too much warming, a study has found.”

 

Tietokonemallimme antoivat liikaa lämpöä ennustuksiimme, mikä ei ole toteutunut vuoden 2000 jälkeen.

 

Ilmastonmuutos aiheuttaa hiilen hapettumista

Maanpäälliset kasvit ja kasviplanktonit merissä sitovat ilmakehän hiilidioksidia ja ylläpitävät hiilen kiertokulkua maapallolla. ”Pitämällä tasapainossa hiilen sitomista yhteyttämisen avulla ja vapauttamista hapettamalla on globaalin hiilen kierron perusta. Periaatteet tämän kierron suhteen on tunnettu jo pitkään, mutta eri sääteleviä tekijöitä tämän tasapainon ja dynamiikan ylläpitämiseksi ei ole vielä täysin ymmärretty (Falkowski ym.

Lepakot tärkeitä tuholaistorjunnassa

Lepakoihin on alettu kiinnittämään huomiota enenevässä määrin, kun niiden tiedetään säästävän viljelijöiden tuholaisturjunnassa miljardeja dollareita, todettiin Amerikassa kun selvisi ikävä tosiasia, että nykyisin yhä useampi lepakko löytyy kuolleena tuulivoimalan alta aamulla sen jälkeen kun tätä asiaa alettiin pengota.

 

Ilmastotieteen nojauduttava tieteidenvälisyyteen

Tällaisia ilmastotiedettä hyödyttäviä tieteenvälisiä tieteenaloja saattaisi löytyä maaperätutkimuksesta ja valtameritutkimuksesta. Biologia tuo kasvien yhteyttämisen kautta työkalun, jota ihminen ei ole vielä pystynyt jäljittämään tai kopioimaan.

 

Metsänviljelystä ratkaisu kasvavan väestön ruokahuoltoon

Vuohet ja lampaat selviytyvät hyvin köyhän maaperän antimilla. ”Lähi-idässä on metsät hakattu, ei ole enään Manbrentammistoja, vuohet ja lampaat ovat pitäneet huolen lopulisesta maaperän köyhtymisestä.” Puut toisivat tarvittavaa humusta maaperään, jotta maaperässä voisi sitten kasvattaa muutakin kuin lampaille kelpaavaa ruohoa?

Hiilen kiertokulku ilmastomalleissa

 

Hiilen kiertokulku maapallolla on luonnollinen prosessi, johon puuttumalla kovin radikaalilla toimenpiteillä vaikeuttaisi luonnollista toipumista hiilenkierron suhteen.

Hiili kuuluu maaperään, josta se on viimeisen 300 vuoden aikana päätynyt ilmakehään ja meriin. Suunnanmuutos olisi nyt haettava ehkä tätä kautta ja enemmän perinteisin keinoin?

 

”Conclusions

Ilmastonmuutos, osa 11: Astronominen harmoninen ilmastomalli

Motto: Nihil in verbis, omnia probate – Älä luota pelkkään puheeseen, testaa kaikkea

 Olen olemassa ilmastomalli, jota ei tunneta kovin hyvin edes ilmastonmuutostutkijoiden keskuudessa. Kutsun tätä mallia nimeltä astronominen harmoninen ilmastomalli käyttäen lyhennettä AHCM, joka tulee englanninkielisestä nimestä (Astronomical Harmonic Climate Model). Tämän mallin ovat esittäneet ensimmäisinä venäläiset tutkijat Ermakov ja kumppanit vuonna 2006. Myöhemmin mallia on tarkemmin analysoinut myös amerikkalainen Scafetta vaihtoehtona kasvihuonemallille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä