aveollila1 Aika on totuuden puolella

Kaikki blogit puheenaiheesta El Nino

Ylen spekulointi- ja vääristelyuutisten aiheena Trump ja ilmastonmuutos

 Ylen eilisten iltauutisten ykkösuutinen koski Trumpin budjettileikkausta sää- ja ilmastoasioissa. Uutisen mukaan Trumpin budjettiehdotus vuodelle 2018 leikkaisi 17 % USA:n kansallisen sää- ja ilmastokeskuksen rahoitusta. Tätä kommentoi Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Juhani Damski, joka kertoi, kuinka Suomen sääennusteisiin liittyvä mittaustiedon saanti on vaarassa tämän johdosta. Damskin loppukaneetti oli, että ”pitkälle meneviä johtopäätöksiä Yhdysvaltojen päätöksistä ja vaikutuksista on vielä liian aikaista tehdä”.

Vuosi 2016 oli vain 0,02 astetta lämpimämpi kuin vuosi 1998

 Mediassa on jo näkynyt hehkutusta, että vuosi 2016 on ollut mittaushistorian lämpimin vuosi. Kuinka paljon lämpimämpi se on ollut kuin aikaisempi lämpimin vuosi, onkin sitten epäselvempi tapaus. Ongelma johtuu siitä, että toimittajilla on mahdollisuus valita 3-4 mittaussarjasta häntä eniten miellyttävä luku. Ilmastoskeptikot pitävät luotettavimpana satelliittimittauksiin perustuvaa mittaussarjaa, jota ylläpitää Alabaman yliopisto Huntsvillessä ja siksi tästä mittaussarjasta käytetään nimeä UAH (The University of Alabama in Huntsville).

Maapallon lämpötilaskenaario 2017-2020

 Vuosi 2016 tulee olemaan lämpimin mitattu vuosi suorien lämpötilamittausten historiassa. Syynä on voimakkain El Nino – ilmiö sitten vuoden 1997-1998. Media on jo unohtanut nykyisistä lämpötiloista uutisoidessaan, että kyseessä on ohimenevä ilmiö.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä