aveollila1 Aika on totuuden puolella

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 37 min 44 s sitten

Rinne: Hallitusneuvottelut voivat lykkääntyä – talouskeskusteluihin tarvitaan pienetkin puolueet

46 min 12 s ago

Hallitustunnustelijaksi nimitetty sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ounastelee, että varsinaisten hallitusneuvotteluiden käynnistäminen voi viivästyä muutamalla päivällä puolueiden kesken käytävien talouskeskustelujen vuoksi.

”Kun olen alun perin puhunut siitä 6. päivän ajankohdasta, niin saattaa olla, että se saattaa mennä muutaman päivän pidemmälle”, Rinne toteaa.

Sdp on käynyt tällä viikolla puoluesihteerien kesken kulisseissa keskusteluja taloudesta jo tällä viikolla. Rinne sanoo nyt, että keskusteluja olisi hyvä käydä pienempienkin puolueiden kesken.

Jätti-investointi Suomeen: 1,5 miljardin euron tehdas nousemassa Kemiin

59 min 54 s ago

Metsä Board ja sen osakkuusyhtiö Metsä Fibre käynnistävät kolmen merkittävän investoinnin hankesuunnittelut.

Metsä Groupiin kuuluvat, pörssilistattu Metsä Board ja sen osakkuusyhtiö Metsä Fibre käynnistävät hankesuunnittelut kolmesta merkittävästä investoinnista, Metsä Group kertoo tiedotteessaan.

Hankkeilla kehitetään yhtiöiden kilpailukykyistä sellu- ja energiatuotantoa.

Suomessa suurin uutinen koskee Kemin tehdasta. Metsä Boardin 24,9-prosenttisesti omistama osakkuusyhtiö Metsä Fibre käynnistää hankesuunnittelun biotuotetehtaan rakentamiseksi Kemiin.

Petteri Orpon kuitti Rinteen 29 kysymykselle: Osasin odottaa, olen oppinut tuntemaan toverien tapaa tehdä

1 tunti 20 min ago

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo luonnehtii hallitustunnustelija Antti Rinteen (sd) kysymyspatteristoa ”odotetuksi”.

Rinne jakoi kaikille eduskuntapuolueille kaikkiaan 29 eri kysymystä.

”Siinä oli koko politiikan ja yhteiskunnan kirjo kysyttynä”, Orpo sanoo ja toteaa haluavansa analysoida niitä vielä tarkemmin.

Tuliko yllätyksenä, että kysymyksiä oli näin paljon?

”Persut pelattiin pois näillä kysymyksillä” – Antti Rinteen ensimmäinen kysymys herättää huomiota

2 tuntia 2 min ago

Perussuomalaiset eivät liittyneet mukaan, kun kahdeksan muuta eduskuntapuoluetta joulukuussa 2018 allekirjoitti sopimuksen yhteisistä ilmastolinjauksista. Tämä irtiotto nousee ensiarvioissa esille, kun tarkkaillaan hallitustunnustelijan Antti Rinteen muille puolueille esittämiä kysymyksiä.

Lista julki – Tässä ovat Antti Rinteen hallituskysymykset

2 tuntia 48 min ago

Hallitustunnustelija Antti Rinne on julkaissut sdp:n kysymykset muille puolueille.

Tunnustelijan kysymyksillä on tarkoitus selvittää muiden puolueiden yhteensopivuutta sdp:n johtamaan hallitukseen. Kysymykset näet listauksena alla.

LUE MYÖS: Antti Rinne aloittaa hallitustunnustelut

Antti Rinteen kysymykset muille puolueille:

Antti Rinne aloittaa hallitustunnustelut – ”Kaikki puolueet ovat prosessissa mukana”

3 tuntia 1 min ago

Suurimman eduskuntapuolueen sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on valittu virallisesti hallitustunnusteluiden vetäjäksi.

Asiasta päätettiin eduskuntaryhmien puheenjohtajien kokouksessa perjantaina aamulla. Hallitustunnustelija Rinne julkistaa muille puolueille esittämänsä kysymykset tiedotustilaisuudessa.

LUE LISÄÄ: Lista julki – Tässä ovat Antti Rinteen hallituskysymykset

Hallitustunnustelijan kysymykset pian julki – Tällainen oli Juha Sipilän kysymyslista

3 tuntia 46 min ago

Hallitustunnustelija valitaan piakkoin suurimman eduskuntaryhmän puheenjohtajan eli sdp:n Antti Lindtmanin kello kymmeneltä koolle kutsumassa eduskuntaryhmien kokouksessa. Tämän jälkeen todennäköisen hallitustunnustelijan eli Antti Rinteen (sd) on määrä julkistaa kysymykset, jotka hän esittää muille puolueille.

Hallitustunnustelijan kysymysten on tarkoitus selvittää puolueiden yhteensopivuutta hallitusyhteistyön varalta. Kysymyksiin voidaan valita esimerkiksi asioita, joiden perusteella epätoivotut puolueet voidaan sulkea pois hallitusyhteistyöstä.

Järjetön tilanne Suomessa: Yli miljoona neliötä tilaa tyhjän panttina pelkästään pk-seudulla – Vaatimus uudelle eduskunnalle

5 tuntia 29 min ago

Nykyinen kankea kaavaprosessi tuhlaa yhteistyöverkosto Raklin mielestä yhteiskunnan resursseja ja vahingoittaa ilmastoa.

Kaavoitusjärjestelmä on kankea, ja sen seurauksena tyhjinä seisovat tilat ovat kansallisvarallisuuden hukkausta ja aiheuttavat turhia ilmastopäästöjä. Kaavoituksesta on saatava joustavampaa, jotta se vastaa muuttuvan maailman tarpeisiin, vaatii kiinteistöjen ammattimaisten omistajien, kiinteistösijoittajien ja rakennuttajien yhteistyöverkosto Rakli.

Rakli rohkaisee uutta eduskuntaa tekemään päätöksiä, joilla kaavoitusjärjestelmästä saadaan kestävämpi.

Ekonomisti: Tämä tulevan hallituksen täytyy hyväksyä uusista työpaikoista – suuri osa määräaikaisia ja osa-aikaisia

5 tuntia 51 min ago

Jos seuraava hallitus haluaa päästä 75 prosentin työllisyysasteeseen, työmarkkinoiden ulkopuolella olevat on saatava aktivoitua hakemaan töitä. Näin arvioi Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki.

Hänen mukaansa hallituksella on tästä syystä varmasti tehtävää varhaiskasvatuksessa, opiskeluaikojen lyhentämisessä ja työurien pidentämisessä.

”Kaikkea pitää varmaan yrittää. Suhdannetilanne ei ole tässä nyt vahvistumassa. Sitä kautta ei ole välttämättä lisämyötätuulta tiedossa”, Kuoppamäki sanoo Talouselämälle.

HPK katkaisi kotivoittojen sarjan – dominoi Kärppiä vastaan

25.4.2019 21:26

Kärpät lähti SM-liigan finaaleihin suosikkina, mutta on kolmen ottelun jälkeen yllättäen tappioasemassa. HPK voitti torstaina Oulussa suorastaan dominoivalla esityksellä 3-0.

Markus Nenonen vei HPK:n jo toisella minuutilla läpiajosta 1-0 -johtoon. Toisessa erässä Filip Riska teki HPK:n toisen maalin Veini Vehviläisen oltua Kärppien maalilla siinäkin tilanteessa yllättävän aseeton. Kolmannen maalin teki Janne Tavi kolmannen erän lopussa tyhjiin.

Donald Trumpilta terveiset presidenttikisaan lähtevälle Joe Bidenille: ”Siitä tulee häijyä”

25.4.2019 19:54

Barack Obaman varapresidenttinä kaksi kautta toiminut Joe Biden lähtee tavoittelemaan demokraattipuolueen presidenttiehdokkuutta. 

”Taistelemme tämän kansakunnan sielusta. Uskon, että tämän nykyisen presidentin neljä vuotta näyttäytyvät historian valossa poikkeuksellisina. Mutta jos annamme Donald Trumpille kahdeksan vuotta Valkoisessa talossa, hän muuttaa tämän kansan luonteen ikuisesti ja perustavanlaatuisesti”, Biden sanoo kampanjavideollaan uutistoimistojen mukaan.

Kolmen kokoomuslaisen ulostulo: ”Puolue muistuttaa halpakopiota ilmastoaktivistista tai sitten esiinnymme jakovarapopulisteina”

25.4.2019 19:12

Kokoomuksen varakansanedustaja Atte Kaleva, Pohjanmaan kokoomusnuorten Manolis Huuki ja Muonion kokoomusnuorten Josefiina Tiirola sanovat olevan huolissaan kokoomuksen tilanteesta. 

Pikkuleijonilta totaalinen floppi – surkeimmat kisat viiteen vuoteen

25.4.2019 19:01

Mestaruutta puolustaneen Suomen taival jääkiekon alle 18-vuotiaiden poikien mestaruuskisoissa päättyi synkästi. Yhdysvallat murskasi Pikkuleijonat puolivälieräottelussa tylyin lukemin 6-0.

Yhdysvallat otti isännän otteen jo ensimmäisessä erässä Matthew Beniersin ja NHL:n ensi kesän todennäköisen ykkösvarauksen Jack Hughesin maalattua amerikkalaiset 2-0 -johtoon. Hughes teki toisessa erässä kaksi maalia lisää. Cole Caufieldin ja Bobby Brinkin maalit lisäsivät kolmannessa erässä Pikkuleijonien nöyryytystä

”Venäjä lietsoo konfliktia” – Vladimir Putinin allekirjoittama päätös aiheutti rajun reaktion EU:ssa

25.4.2019 18:21

Euroopan unioni on reagoinut kovin sanoin Venäjän presidentin Vladimir Putinin eilen keskiviikkona allekirjoittamaan päätökseen, jonka mukaan Luhanskin ja Donetskin alueiden asukkaiden hakemukset Venäjän passista käsitellään nopeutetusti. 

EU:n ulkosuhteista vastaava korkea edustaja Federica Mogherini pitää Putinin päätöstä hyökkäyksenä Ukrainan itsemääräämisoikeutta vastaan.

Perussuomalaisen riemu repesi eduskunnassa: ”Tämä on juuri se jako, jonka halusimme”

25.4.2019 17:50

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Tavion oli vaikea pidätellä hymyään kävellessään ulos eduskunnan puhemiesneuvoston huoneesta, missä oli juuri jaettu eduskuntatyön kannalta merkittävät johtotehtävät eli valiokuntien puheenjohtajuudet. 

Neuvotteluissa eduskuntaryhmät vuorotellen saavat valita itselleen mieluisan puheenjohtajapaikan.

”Tässä onnen pienet kultajyväset osuivat sikäli meidän yllemme, että tämä oli juuri se jako, jonka meidän ryhmämme halusi”, sanoo Tavio.

Näin valiokuntien puheenjohtajien nuijat jaettiin – Suuri valiokunta vihreille

25.4.2019 17:17

Eduskuntaryhmät ovat tänään torstaina sopineet suurimman eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin (sd) johdolla valiokuntien puheenjohtajuuksista ja vapuheenjohtajuuksista.

”Ihan sujuvasti ja perinteisellä tavalla saatiin tämä neuvottelu ja jako suoritettua. Valiokuntien puheenjohtajuudet on jaettu eduskunnassa erittäin hyvässä yhteisymmärryksessä perustuen parlamentaarisiin voimasuhteisiin”, sanoo Lindtman.

Antti Rinne tyrmää puoluetoverin puheet lentoverosta: ”Sdp ei ole suunnitellut mitään”

25.4.2019 17:00

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne tyrmää täysin, että lentoverosta laadittaisiin puolueessa linjauksia tulevia hallitusneuvotteluja varten. 

Puolueen europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri kertoi keskiviikkona Jyväskylässä pidetty ilmastoaiheisessa EU-vaalipaneelissa, että sdp:ssä on pohdittu ”työlukuna” kuuden euron suuruista lentoveroa kotimaan lennoille.

Hjallis Harkimo: Liike Nytin puoluelistaukselle on yksi syy

25.4.2019 16:41

Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo kertoo harkitsevansa Liike Nytin saattamista puoluerekisteriin lähinnä yhdestä syystä – gallupeiden vuoksi. 

”Se on se syy, miksi haluaisimme puoluerekisteriin. Nytkin jos katsotaan gallupeita, niin meillä oli vaaleissa 2,3 prosentin kannatus. Siniset noteerattiin gallupeissa, vaikka niiden kannatus oli 0,9 prosenttia. Ja meitä ei. Missään. Se on ihan käsittämätöntä. Sitten oli vielä kolme vaalipiiriä, joissa meillä ei ollut ehdolla ketään”, hän kommentoi torstaina Uudelle Suomelle.

Yle: Anu Vehviläinen ei pyri keskustan puheenjohtajaksi

25.4.2019 16:23

Toimitusministeristön kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen ei pyri keskustan puheenjohtajaksi. Hän  kertoi asiasta Ylelle valtiopäivien avajaisissa.

Vehviläinen sanoo, ettei tunne riittävää intohimoa puheenjohtajan tehtävää kohtaan, vaan haluaa viedä puoluetta ja suomalaista yhteiskuntaa eteenpäin osana keskustan joukkuetta.

Näin puolueet jakavat eduskunnan johtopaikat – Perussuomalaisetkin saivat 1226 €/kk -paikan

25.4.2019 16:12

Puolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoontuvat torstaina iltapäivällä neuvottelemaan ja jakamaan eduskuntatyön kannalta keskeiset johtotehtävät, valiokuntien puheenjohtajuudet. Tehtävät ovat paitsi arvostettuja, niin niihin sisältyy myös oma lisäpalkkionsa, 774 tai 1 226 euroa kuukaudessa.

PÄIVITYS: Neuvottelut ovat ohi ja koko listan voit nähdä jutun lopusta.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset