aveollila1 Aika on totuuden puolella

Rinteen keskustelutaidot hukassa – rautaa rajalle

 Kultarannassa käytiin kuulemma kipakka keskustelu Halla-ahon ja Rinteen välillä Schengen-alueen ongelmista. Tämä keskustelu oli osa presidentti Niinistön avausta aiheeseen ”Suomi - eurooppalaisen turvallisuuden tekijä”. Aihe on sinällään osoitus suomalaisten käsityksestä, että Suomi olisi todellakin jonkinlainen tekijä eurooppalaisessa turvallisuusasiassa. Ei se ole. Kun kylmän sodan aikana USA:n johtajat koukkasivat Suomen kautta mennessään Moskovaan, niin joillekin jäi ilmeisesti sellainen kuva, että meitä kuunnellaan edelleenkin herkällä korvalla, koska muka tiedämme Moskovan salaisista ajatuksista enemmän kuin muut. Kremnologia on menneen maailman juttu.

Halla-aho oli esittänyt näkemyksiä siitä, miten Schengen-alue mahdollistaa laitonta maahanmuuttoa ja muuttoliikettä. Tähän Rinne oli kommentoinut Iltasanomien mukaan näin: ”Kun sanoit, että Schengen pitäisi laittaa kuntoon, niin mitä sillä tarkoitat? Jos 100-200 miljoonaa ihmistä lähtee Afrikasta liikkeelle, niin pistetäänkö rautaa rajalle ja estetään ketään tulemasta vai mitä tarkoitat, mitä meidän pitää tehdä?

Tämä näyttää yhtä ”laadukkaalta” keskustelulta kuin tyypillinen some-keskustelu. Yli puolet kommentoijista lähtee välittömästi ulos itse aiheesta ja osa lähtee suoraan solvaamaan keskustelijoita - aiheesta ei mitään kommentteja.

Rinteen kommentti osoittaa, että hänellä ei ole yhtään asiallista ajatusta asiasta ja hän on sentään Suomen pääministeri. Ex-pääministeri Sipilä tunnusti toimitusministeriönsä johdossa, että Schengen lakkasi toimimasta maahanmuuttoryntäyksen aikana 2015.  Käytäntö osoitti, että mitään rautaa rajalle ei tarvittu. Tanska ja Ruotsi vain eivät päästäneet paperittomia siirtolaisia maihinsa. Rajavartijat nostivat käden ylös ja niin tyrehtyi virta myös Suomen rajalla.

Rinteen kommentti osoittaa, että hänen tahtotilansa ja keinonsa laittoman siirtolaisuuden torjumisessa ovat samalla tasolla kuin Sipilän hallituksessa. Kun sisäministerinä on Ohisalo, niin asiat ovat ehkä vielä huonommin. Meitä suojelee vain Tanskan ja Ruotsin toiminta asiassa.

Muistutan lopuksi parista tosiasiasta. Maailmassa on kymmeniä miljoonia oikeita pakolaisia, jotka ovat pakolaisleireillä ja joiden statusta ei tarvitse tutkia. Sieltä voidaan myös valita sellaisia henkilöitä, jotka osaavat lukea ja kirjoittaa ja joilla on työnteon kulttuuri. Siitä on esimerkkejä Suomessakin sekä hyvässä että pahassa. EU:n rajalle tulevat eivät ole niitä huonoimmassa asemassa olevia henkilöitä. Ne huonoimmassa asemassa olevat eivät tiedä, mistä saada ruokaa huomenna ja heillä ei ole mitään mahdollisuuksia matkata läpi maanosan ja maksaa ihmissalakuljettajille.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

43Suosittele

43 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän pietarituominen kuva
Pietari Tuominen

Hyvä kirjoitus. Tuore pääministerimme on paljastunut elävänsä aatetovereidensa muodostamassa kuplassa. Reaalitodellisuudesta hän on pihalla kuin lumiukko. Kansamme turvautuu nyt kuitenkin häneen etsiessään menestyksekästä tietä tulevaisuuteen. Voiko mikään mennä pieleen?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Rinteen kommentti osoittaa, että hänellä ei ole yhtään asiallista ajatusta asiasta ja hän on sentään Suomen pääministeri."

Rinne todellakin osoitti, ettei hän ole pääministeriainesta. Kyllä pääministerillä pitää olla ratkaisu, eikä välttämättä kysellä siinä mielenlaadussa kuin sen esitti Halla-aholle. Rinne ei esittänyt muuta kuin tosiaankin kysymyksenä, pitääkö laittaa rautaa rajalle. Tämän tyhmmin ei voi pääministeri näkemystään esittä, kun on käytettävissä aitoja ratkaisuja eli Dublin asetus ja schengen, jonka perusteella voi liikkua jäsenmaissa vapaasti ulkorjan ylitettyään vasta sen jälkeen, kun on rekisteröitynyt siinä ensimmäisessä maassa jonne unionin alueelle saapui. Tästä on Dublin asetuksessa ehdottomasti pidettävä kiinni ja myös siitä, ettei ensimmäinen jäsenmaa päästä sinne tulleita turvepaikanhakijoita vapaasti kulkemaan rekisteröimättöminä kuin vasta oleskeluluvan saaneita schengen-sopimuksen edellyttämällä tavalla.

EU ottaa vastatakseen kielteisen päätöksen saaneiden palautukset kotimaihin tai siihen unionin ulkopuoliseen maahan josta tulivat. Perusteena Euroopan ulkorajan laiton ylittäminen ko. maan rajavalvonnan petettyä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Rautaa rajalle" on helpoin vastaus, mihin tarttuu vain ihminen, jolla ei ole mitään muuta mielipidettä asiaan... Huh, huh.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Lähinnä propagandistista trollaamista. Ei mitään sisältöä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#2:
Elä jo muuta virka. Kun Rinne sanoo: "Jos 100-200 miljoonaa ihmistä lähtee Afrikasta liikkeelle, niin pistetäänkö rautaa rajalle ja estetään ketään tulemasta vai mitä tarkoitat, mitä meidän pitää tehdä?" niin tuosta syntyy kyllä se kuva, että jos 20 - 40 % Euroopan väkiluvusta haluaa ryöpsähtää tänne elätettäviksi niin Rinne istuu sormi suussa ihmettelemässä tai sanoo suorastaan, että tervetuloa vaan. Kyllä Rinteen jutuista on aikaisemminkin syntynyt se kuva, että hän ei kykene lainkaan ymmärtämään erilaisten tekojen tai tekemättä jättämisten vaikuksia tai sitten hän vain viis veisaa kaikesta muusta kuin omasta pelailemisestaan, mutta kyllä tämä jo ylittää kaiken entisen ja kaiken käsityskyvynkin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jos 100-200 miljoonaa ihmistä lähtee Afrikasta liikkeelle, niin Rinne pistäisi ne ensin suomenkielen kurssille ja sitten töihin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #23

Muuten hyvä idea, mutta ei ne kaikki tänne asti tule kuitenkaan. Enitenhän niitä tulee Välimeren maihin, mikä ei ole kenellekään joskus karttaa katsoneelle yllätys.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mitä Halla-aho vastasi Rinteelle?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Seuraavat uutiset TV1 20:30 ! Sitten MTV 22:00.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Pitäisi päättää, autetaanko suurimmassa avun tarpeessa olevia, vai valikoidaanko sittenkin parhaat päältä pois eli luku- ja kirjoitustaitoiset ja joilla on työteon kulttuuri. Välimeren yli tulevat varakkaiden perheiden nuoret miehet ovat juuri näitä, jotka osaavat lukea ja kirjoittaa, ja työtäkin mielellään tekisivät Euroopan palkkatasolla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei tarvitse päättää. Saksa valitsee parhaat päältä, ja viimeistään Ruotsi kuten tähänkin asti. Meille jää se rupusakki.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Rinteellä pitäisi olla jokin visio, mitä tehdä, mikäli hänen manaamansa 200 miljoonaa lähtee kohti Eurooppaa. Kysymyksessä on invaasio, joka tarkoittaa mm Suomen kokoisen maan miehittämistä, vaikka vain prosentti - pari päätyy Suomeen.
Mitä Suomen valtiovalta tekee, kun uhkana on maan miehittäminen? Pääministerin ei tarvitse kysyä sitä oppositiojohtajalta, jos pääministeri on tehtäviensä tasalla.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Niin, vuonna 1939 tulijamäärä oli vain suunnilleen 20 % tuosta Rinteen kaavailemasta porukasta, joka suhteen hän nyt pystyy vain ihmettelemään, että "sanokaa joku, mitä tässä pitäisi tehdä. Ei kai niitä voida pysäyttämäänkään ruveta".

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck

Eipä juuri naurata nykytilanne. Vertauksena voisi muistuttaa, että myös 80 vuotta sitten maailmanlaajuinen konflikti oli virittymässä ja meillä oli hallitus, joka työnsi päänsä pensaaseen kieltäytyen kuuntelemasta niitä, jotka asioista jotakin ymmärsivät.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Totesin tähän että miestä en tunne, mutta blogi on kovaa asiaa. Lisää näitä!

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Yhtä hölmö vastaus kuin Rinteen rautaa rajalle,oli Liisa Jaakonsaaren vastaus kerran Halla-aholle että "mereenkö pakolaiset pitäisi upottaa"

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kylläpä me täällä pohjolan perukoilla ollaan fiksuja! Vai ollaanko sittenkään?Ollila ajattelee, että pakolaiset tästä hetkestä aina maailman tappiin asti tulevat Lähi-idän alueelta ja Afrikasta.

Meillä on tuo pitkä itäraja, jonka takana ei ole schengen-aluetta. Jospa itänaapurissa tapahtuu jotain, mikä saa miljoonat venäläiset pakenemaan.

Silloinkin on yhtä mukavaa ajatella, että ruotsalaiset rajavartijat nostavat käden pystyyn ja jättävät meidät selviytymään yksin?

Olen kyllä Ollilan kanssa samaa mieltä siinä, ettei Rinteen puhe ole pääministerille sopivaa. Keskustelun vieminen äärimmäisyyksiin ei ole kovin rakentavaa. Tuollaisilla heitoilla rakennetaan uutta poliittista tulevaisuutta, jossa suvaitsevaisten ääni ei enää kuulu. Ja aiheesta voi kysyä, tarvitseeko tuon kaltaisen typerehtämisen kuuluakaan.

Olen myös samaa mieltä siinä, että pakolaiskiintiön kasvattaminen on järkevää toimintaa. Itse haluaisin kiintiön kasvattamista useilla tuhansilla vuosittain. Ja juuri samoin kriteerein kuin Ollilakin esittää.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Pitäisikö Eurooppaan siis päästää 100 milj. siksi että idästä, siis Venäjältä, joskus mahdollisesti tulisi pakolaisia?
Missä on kausaliteetti näiden asioiden välillä?

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Mua ihmetyttää nää jutut.
Nyt meidän pitäis estää ilmastonmuutos, hoitaa Afrikan terveys, ihmisoikeus ja talous asiat jotta saamme elää omaa elämäämme täällä kylmässä pohjolassa.
Mikä ihme on tehnyt ihmisille tämän utopia aivopesun?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #19

"Jussi Halla-aho sanoi tuossa keskustelussa Rinteelle, (katsoin vain tuon kohdan 3 minuuttia) että meidän ei piodä auttaa afrikkalasia Afrikassa," emme me siihen pysty eikä kannettu vesi kaivossa pysy. Sitaatissa oleva Halla-ahon.
Afrikkalaisten täytyy auttaa itse itseään, rakentaa itse maanosaansa. Se tapahtuu ilmeisesti, hitaasti mm. Marokossa.
Hätä on sitten eri asia. Mutta jos he eivät itse järjestä esim. terveydenhuoltoaan niin ei sitä voida Euroopasta käsin hoitaa.
Kiina on hyvällä tiellä tässä asiassa. Rakentaa kiinalaista yhteiskuntaa joka toimii kiinalaisten ehdoilla mutta länsimaiseen tapaan.

Eurooppalaiset eivät myöskään voi hoitaa esim. Afrikan ihmisoikeuskysymyksiä. Heidän on sekin tehtävä itse. Huomattava itse ja hyväksyttävä ihmisoikeudet, ei sellaisia jotka joku Afrikan maiden yhteisö on hyväksynyt vaan lansimaiset. Jos he haluavat pitäytyä niissä mitkä ovat hyvä'ksyneet niin sittenhän se on heidän asiansa.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen Vastaus kommenttiin #20

Se vaae ihmetytti että Rinne turvautui noin helppoon ja hataraan heittoon. Odotin häneltä enemmän mutta taitaa olla pahimman sortin populisti joka ei sitä edes hallitse.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #21

Rinne ei edes hallitse puheitaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #21

#21:
Herää epäilys, että se Rinteen sairaus oli pahempi kuin on annettu ymmärtää ja on aiheuttanut sellaisia vaurioita, joitta yritetään piilotella, mutta joiden jäljet näkyvät lähes päivittäisissa jutuissa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #29

Näin asia saattaa ollakin. Jos oikein muistan lukeneeni niin Rinne oli Espanjassa kaksi viikkoa koomassa, tai pidettiin.
Toivotaan kuitenkin että mies on terve ja hyvässä kunnossa.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Tuota, 90 luvulla ihan oikeasti pelättiin pakolaisvyöry Venäjältä, silloisen Demareiden presidenttiehdokas Ahtisaari oli valmis ampumaan heitä rajalla, mies sai myöhemmin Nobelin rauhan palkinto.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Liekö tuo kysymys Rinteeltä vanhasta muistista?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Koivistokin ohjeisti Esko Ahoa, että pannaan raja heti kiinni. Ja jos kyselevät (ulkomailta), niin selitetään myöhemmin.

Petri Lavonen

Kirjoittajan kanssa jokseenkin samaa mieltä. Jos ajatellaan että perussuomalaisilla olisi esim 100.000 kannattajaa ja useampi on tutkimusten mukaan korkeasti koulutettua, niin pääministeri puhuu "rautaa rajalle vai?i" ihan kuin olisi jollain tapaa vähän yksinkertainen. Pääministerin asemassa jo pitää olla kansaa yhdentävä eikä jakava. Hän on ottanut eräänlaisen populistisen ääri asenteen ja sellainen napit auki pääministerillä ei ole pitkää uraa olettaisin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Rinne koitti selvästi Halla-Ahoa vastaan "hyökkäys on paras puolustus" taktiikkaa koska ei pärjää älyllisesti. Jos "hermo" ei kestä opposition kanssa keskustelua ton paremmin niin miten tuolla maailmalla jossa pitäisi oikeasti pystyä näistä asioista käymään älyllistä keskustelua?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

– Maahanmuuton juurisyihin pitää puuttua, jotta ihmisten ei olisi pakko lähteä etsimään parempaa elämää Euroopasta. Eurooppa ei voi rakentaa Afrikkaan hyvinvointivaltioita, mutta Eurooppa voi auttaa siinä, Halla-aho pohti.
– Nyt on autettava Afrikkaa, jotta siellä on töitä, ruokaa ja puhdasta vettä. Afrikan unionin on oltava kumppani, Rinne puhui.
Hehän ovat samaa mieltä! Vastakkainasettelun aika on ohi!

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Eiköhän ne juurisyyt ovat siinä auttamisessa, USA auttoi Sadam syrjäyttämistä Irakissa, sen jälkeen nato auttoi Kadafin syrjäyttämispommituksissa Libyassa, Afganistanissa on autettu vuodelta 2003 Suomi on mukana auttamissa, suomen apu kirjattaan kehitysapuna, onhan niitä auttajia, milloin joku EU maa, USA tai Venäjä ja viime aikoina erityisesti Afrikassa on Kiinan apu.

Ne auttamiset eivät ole niin pyyteettömiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Halla-aho on tosiaan hämmästyttävä persu, hän puhuu joskus vähän asiaakin. Ainakin kun editoi sieltä kaiken lapsellisen maahanmuuttovouhotuksen pois, niin kuin minä tässä tein. Mutta kaiken kaikkiaan on todettava, että nythän tämä toimii niin kuin pitääkin: oppositio osoittaa ongelmia, hallitus tekee ratkaisuja. Ennen eduskuntavaaleja tilanne oli sellainen, että oppositio osoitti ongelmia, hallitus aiheutti niitä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Eikös kuitenkin aiheen kärki ole siinä, että Suomi voi ja sen pitää samoin kuin EU:n tukea Afrikan kehitystä. Se on oikein hoidettuna jopa liiketaloudellisesti kannattavaa. Jos Afrikan auttamisessa onnistutaan, Afrikka voi edistyä niin, että pakolaisvirta pienenee ja lopulta kuihtuu, kun kotimaassa tulee toimeen.

Halla-aho on oikeassa siinä, ettemme ulkoapäin voi luoda Afrikkaan hyvinvoitivaltioita. Se ei kuitenkaan ole minkään sortin peruste sille, etteikö afrikkalaisia voi ja saa auttaa kehittämään yhteiskuntiaan. Afrikan kehittyminen on Euroopan ja siinä sivussa Suomen etu. Ilman myönteistä kehitystä Afrikkaan muodostuu sellainen lähtöpaine, jollaista massamuuttoa muualle emme ennen ole kokeneet. Sitäkö ennen ei mitään saa tehdä pahimman vaihtoehdon välttämiseksi?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Siinä auttamisessa on vähän ongelmana että autettavia pitäisi kuunnella, jostain luin, että sodan jälkeen USA:ssa oltiin sitä mieltä että täällä tarvittiin lumikenkiä ja niittä sitten tuli, en usko että niillä kovin paljon käyttöä on ollut.

Sama ongelma on nykyään, me täällä länsimaissa päätetään mitä apua tarvitaan kehitysmaissa, ja sitten tuetaan omia firmoja jotka toimitavat se tavara mille ei ole sitten minkäänlaista käyttöä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

On näitä juttuja vesipumpuista, manuaalisista, joita avustusjärjestöt ovat toimittaneet ja laittaneet porkaivoon. Kun pumppu tai sen tiiviste on hajonnut, niin vedensaanti on turvattu jälleen naisten olkapäillä tai pään päällä.

Tuo loppu on myös mielenkiintoista. Olen ollut yrfityksessä joka on toimittanut avustusjärjestön kautta karkeaan ylintaan laitteita afrikkalaiseen valtioon. Ainoa joka siinä menestyi oli toimittaja ja avustusjärjestö. Laitteita ei sitten koskaan otettu käyttöön. Kun asentajat lähtivät, homma jäi siihen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Miten ihmeessä Afrikka voi kehittyä kun sinne on tarjoiltu valmiita pöytiä yli 60 vuotta? Jossain on varmaan oikea luku mutta sitä rahaa on sinne haaskattu tuhansia miljardeja ja ainoa hyöty on ollut ongelmien lisääntyminen tolkuttoman väestönkasvun myötä.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

On Länsi hyvin opettanut Afrikan pojan. Joka vuosi on päivä, jolloin saa
taas karkkikaupasta ( kiukuttelematta ) namupussin. Vuodesta toiseen, ei
liikoja ehtoja, takarajoja tai toteutuneita tekemisiä valvota. Länsi lappaa
miljardin ja 100, sama meno jatkuu ja mikään ei ole oleellisesti muuttunut,
paitsi sokerihumalassa juhlat jatkuu ilman huolta huomisesta ja lapsikatras
sikiää perinteitä arvostaen, kuin alituinen katrilli Pohjanmaan lakeudella.

Käsittämätön kehitysavulla ryyditetty väestöräjähdys on Lännen suurin saavutus
Afrikassa. Korruptio imee sienen lailla rahat hämärille poluille ja demokratian
irvikuvia esittävien presidenttien suvuille. Kehitysapu on syöpä nykymuodossaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Voisi tietenkin kysyä että missä päinmaailmaa kehitysapu on tuottanut jotain pysyvää?
Siis sellaista että kehitysapua saanut valtio olisi rakentanut kehitysavulla jotain pysyvää, vaikkapa koululaitoksen?

Ai niin, armeijat ovat kyllä saaneet osansa ja niitä on "rakennettu" ja kasvatettu ja myös käytetty.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset