aveollila1 Aika on totuuden puolella

USA:n energiasektori vähentänyt hiilidioksidipäästöjä 28 % vuoden 2005 jälkeen

  • USA:n hiilidioksipäästöt, Kopio WUWT-sivustolta.
    USA:n hiilidioksipäästöt, Kopio WUWT-sivustolta.

 Joulun kunniaksi vuoden lyhyin blogini ja hyviä uutisia hiilidioksidipäästöistä. 

Vuoden 2017 tilastotietojen mukaan USA:n energiasektori on vähentänyt hiilidioksidipäästöjä 28 % vuodesta 2005 vuoteen 2017. Joidenkin mielestä tämä on niin väärin, kun Ilmastonmuutosalan ja Pariisin sopimuksen pahis on suurvalloista paras tällä sektorilla  ja tekee sen osittain liuskekaasun avulla. Yrittäkää kestää, mutta Hyvää Joulua ja joulumieltä kaikille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei meillä ole hädänpäivää kun hallitus pitää ilmoista huolta, ja sopii ne EU:ssa meidän parhaaksi:
"Sipilän hallitusohjelmassa ja EU:ssa sovitut ilmastotavoitteet voidaan saavuttaa vuoteen 2030 mennessä."
http://www.ym.fi/ilmastosuunnitelma2030

Hyvää joulua jokaiselle!

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No Ollila voikin Tietävänä Miehenä sitten pohtia, että miten se energia tehään, että ei tulisi muutoksessa päästöjä. Kait energia tarkottaa työntekemistä ja muutosta ja päästöjä.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Usa ei tarvinnut Pariisin sopparia mihinkään.Trumppi ei suostunut osallistumaan moiseen huuhaaseen.Hän kuuluukin järki-ihmisten heimoon.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Joulun kunniaksi dosenttitason kirsikanpoimintaa co2-päästöistä, joiden vaikutus ilmastoon on dosentin mukaan vähäinen (vaiko olematon?). Täältä sitten isompaa kuvaa USA:n co2-päästöistä, mitä dosentti ei kerro: https://www.eia.gov/todayinenergy/detail.php?id=36953

"The electric power sector was the only U.S. sector in which energy-related emissions decreased in 2017, and the 4.6% decline was enough to offset increases in all other sectors. In recent years, the generation mix has shifted away from coal and toward natural gas and renewables. The shift toward natural gas from coal lowers CO2 emissions because natural gas produces fewer emissions per unit of energy consumed than coal and because natural gas generators typically use less energy than coal plants to generate each kilowatthour of electricity."

Vähän heikoille antimille jää dosentin vittuilu meille oikeisiin ilmastotieteilijöihiin ja kansainvälisiin sopimuksiin uskovien osalta tässä valossa, varsinkin kun suuret kaupungit USA:ssa ovat Trumpin vastustelusta huolimatta aikeissa toteuttaa Pariisin sopimuksen tavoitteet. Yhden sektorin päästöjen väheneminen kun ei tarkoita päästöjen vastaavaa vähenemistä kokonaisuudessaan, uskoisin jopa dosentin tämän tietävän. Keskivertojenkin hiilijalanjälki on keskivertosuomalaiseen verrattuna yhä lähes kaksinkertainen, joten siinä riittää vähennettävääkin vielä reilusti. Jos siis uskoo että tällaisilla asioilla on mitään merkitystä.
https://data.worldbank.org/indicator/EN.ATM.CO2E.P...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset