aveollila1 Aika on totuuden puolella

Pakolainen, maahanmuuttaja vai siirtolainen?

 Media ja poliitikot vaikuttavat ja hallitsevat mielikuvien avulla, joilla asiat saadaan näyttämään joko hyväksyttäviltä tai kielteisiltä. Vuoden 2015 aikana Euroopassa koettiin maahanmuuttajaryntäys Lähi-idästä ja Afrikasta. Julkisessa ja poliittisessa keskustelussa oikea termi oli puhua pakolaisista ja niin heitä myös kohdeltiin Suomen rajalla. Muistaakseni vuoden 2016 aikana media ja poliitikot rupesivat puhumaan maahanmuuttajista – neutraali termi. Vuoden 2017 maaliskuussa järjestetyssä Maltan (huippu)kokouksessa EU-johtajat mukaan lukien Sipilä puhuivat systemaattisesti Libyasta tulevasta laittomien siirtolaisten hallintakeinoista.

Tapahtumat ovat osoittaneet, että, että Dublin-sopimus, jonka mukaan pakolainen tulisi kirjata siinä turvallisessa maassa, johon hän ensin saapuu, ei toimi EU:ssa. Dublin-sopimusta ei noudateta edes sellaisissa maissa kuin Saksa, Ranska, Tanska ja Ruotsi. Eilen Ylen uutisissa paljastettiin, että Ranska ei ole kolmen vuoden aikana päästänyt Italiasta yhtään maahantulijaa lapset mukaan lukien. Muutamat EU-maat kieltäytyvät ottamasta edes ns. kiintiöpakolaisia maahansa.

Nyt tilanne on se, että tämä pakolaisuus/siirtolaisuus-kysymys on vakavasti uhkaamassa EU:n tulevaisuutta. Minulle se ei ole yllätys, että EU on hajoamassa ja kovasti toivon, että niin kävisikin. Lähtökohtaisesti on ollut selvää, että niin epäyhtenäinen valtioiden ja kansojen joukko, joka EU:hun kuuluu, ei taivu niin yksityiskohtaisten hallinnollisten lakien alle, kuin mihin on jo tultu. Edessä on kaksi vaihtoehtoa: hajoaminen tai pakkokeinot eli demokratian tilalle diktatuuri.

Oma analyysini tilanteesta on, että EU:n todellista johtajaa Merkeliä seuraten muut EU-johtajat taipuivat maahantulijoiden vellomiseen EU:n sisällä maasta toiseen. Merkel on esimerkki puhdasverisestä poliitikosta, jonka tavoitteet ja keinot muuttuvat sen perusteella, miten hän säilyisi vallassa. Nyt Merkel on pahassa pulassa tämän asian takia omassa maassaan ja hän yrittää löytää ratkaisua EU:n kautta. Ja niin enemmistö maiden johtajista Sipilä mukaan lukien on kääntänyt takkinsa ja puhuu luontevasti jopa laittomista siirtolaisista. Media seuraa vierestä ja taputtaa, että onpa hyvää ja johdonmukaista politiikkaa.

Tarinan opetus on mielestäni se, että kun poliitikot eivät tunnustaneet alun perin tosiasioita, että varsinkin Afrikasta tulevat maahantulijat ovat pääsääntöisesti laittomia siirtolaisia, niin asioiden hoito meni toivottomaan solmuun. EU olisi aivan hyvin voinut jo alun perin tunnistaa Libyassa, Syyriassa ja Turkissa oikeat pakolaiset ja hoitaa heidät turvallisesti EU-maihin. Sen olisi voinut tehdä pelkästään Suomikin, jos poliitikoilla olisi riittänyt ymmärrystä ja rohkeutta. Nyt on pelattu irvokasta tosi-tv-peliä: Jos selviät hukkumatta Välimereen, niin saat pakolais-statuksen. Loput EU:hun laittomasti pyrkivät olisi palautettu lähtömaahan ja sen seurauksena laiton siirtolaisuus olisi loppunut parissa kuukaudessa. Nyt ilmassa on merkkejä, että EU harkitsee jo tällaisenkin keinon käyttöä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Toni Rintala

"EU:hun laittomasti pyrkivät olisi palautettu lähtömaahan ja sen seurauksena laiton siirtolaisuus olisi loppunut parissa kuukaudessa. Nyt ilmassa on merkkejä, että EU harkitsee jo tällaisenkin keinon käyttöä."

Näin se EU perussuomalaistuu :)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Persut olivat 2015-2016 maahantuloryntäyksen aikana päättämässä hallituksessa siitä että Suomi ei vetoa Schengeniin vaan päästää kaikki tulijat tänne ja hoitaa tulijat veronmaksajien kustannuksella.

Halla-aho oli tuolloin ainoita jolla oli kanttia esittää turvapaikkatutkintaa suoritettavaksi EU:n ulkopuolella mutta hänkään ei osannut perustella sitä oikeilla argumenteilla. Halla-aho ei myöskään noussut vastustamaan persujen linjausta maahantulijoiden ottamisesta Suomeen, saati vaatinut tulijoiden osalta noudattamaan Schengeniä jolloin Suomi olisi kerralla pystynyt täysin laillisesti poistamaan maasta kymmeniä tuhansia tulijoita.

EU tuskin persuistuu, pikemminkin tavalliset ihmiset EU:ssa alkavat saada miljoonista loputtomista tulijoista tarpeekseen. Kannattaa muistaa että Suomi voi minä päivänä hyvänsä olla nesteessä tulijoiden kanssa mikäli Putler päättää työntää satoja tuhansia ihmisiä Suomeen "noudattaakseen ihmisoikeussopimuksia" kuten perustelu viimeksi muutaman sadan tulijan kohdalla kuului. Suomi ei yksin pysty tähän vastaamaan joten EU:ta tuskin kannattaa hajottaa niin kauan kuin meillä on idioottihallinto itänaapurissa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Varmastikin on kova pala myöntää jokaiselle, että "mestari" Halla-aho näki tosiasiat jo ennen vuotta 2015.

Hänet olisi kuitenkin ristiinnaulittu, mikäli lainsäädäntö kyseisen rangaistuksen kerettiläiselle sallisi.

Perussuomalainen arvopohja on nyt mainstreamia Euroopassa ja tästä syystä valta-aseman menettämisen ja vaalitappion pelossa Merkel ja hännystelijänsä Sipilä & kumpp. joutuvat myötäilemään oikeistopopulistisia näkemyksiä.

Suomen länsiraja olisi syytä varmistaa kolminkertaisella piikkilangalla mieluusti hyvissä ajoin, mutta viimeistään siinä vaiheessa, kun Ruotsidemokraatit nappaavat veret seisauttavan vaalivoiton Ruotsissa ensi syksynä.

Äänenpainot ovat kohonneet Ruotsissakin siihen malliin, että ainakin laittomista maahantulijoista hankkiudutaan eroon ensimmäisenä. Jos rajamme on apposellaan, niin ei ole vaikeaa arvata, minne laittomat pyrkivät hakeutumaan. Tietysti Suomeen ja Helsinkiin, jossa refugees welcome on vielä hengissä.

Ainoat puolueet, jotka eivät ole vielä järkiintyneet naapurissa, ovat feministinen puolue ja ympäristötuhopuolue. Mutta galluppien perusteella niitä ei enää ensi syksyn jälkeen enää ole ainakaan Ruotsin parlamentissa.

Suomen vihreät havittelevat vielä paikkaa auringossa, vaikka sisarpuolueet ympäri Eurooppaa lakastuvat yksi toisensa jälkeen. Kuinka kauan kotikutoiset viherikkömme uskaltavat ajaa maailmaahalaavaa agendaansa, kun vaalit lähestyvät täälläkin vääjäämättä?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

2#

Ruotsissa maahanmuutto on yllättäen noussut jo ykköskysymykseksi. Ei toki vaikea arvat miksi näin.

Aiheesta muuten on paljon mielenkiintoista juttua SVT n sivuilla ja Almedalenissa aihetta varmasti käsietllään lujasti.
Puolueet tullevat kilvan esittämään uusia maahanmuuttoa rajoittavia vaihtoehtoja, pitääksen oman asemansa ja äänestäjänsä.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/flyktingfragan-...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Irvokasta on myös se, että EU n poliitikkojen katteettomiin lupauksiin nojaten väkeä houkuteltiin EU n lihapatojen äärelle. Siplä valehteli sujuvasti mediassa umpihurskaasti, ihan selvästi kyllä mainosmielessä ja Merkell avasi julkisesti rajat kaikille kulkijoille kulkea. Tervetuloa vaan Saksaan.

Eihän ihmiset toki tyhmiä ole. Avoimeen kutsuun vastataan tietenkin tulemalla.

Poliitikoilla ei ole järkeä, eikä myöskään mitään vastuuta katteettomien lupaustensa aiheuttamista kärsimyksistä ja täysin tarpeettomista kuolemista.

Samanaikaisesti matkalaisa käytetään härskisti hyvästi, Kuppaamiseen osallistuvat mm ssa Italian mafia, Espanjan puutarhurit ja tietenkin ne salakuljettajat. Unohtamartta hyväntekeväisyyden nimissä merellä liikkuvia lahjoitusvaroin häärääviä touhukkaita pelastajia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Irvokasta on myös se, että EU n poliitikkojen katteettomiin lupauksiin nojaten väkeä houkuteltiin EU n lihapatojen äärelle. Siplä valehteli sujuvasti mediassa umpihurskaasti, ihan selvästi kyllä mainosmielessä ja Merkell avasi julkisesti rajat kaikille kulkijoille kulkea. "

**************************************************************

Juuri tuo hyvissä asemissa olevien päättäjien julkinen valehtelu oli yksi kauheimmista asioista etenkin tietäen mihin se johti. Sipilä selvästi joko valehteli tai oli toivottoman naiivi; samoin Merkell huomattavasti isommassa luokassa. Nyt kautta Euroopan on tulossa lähes joka maassa vastareaktio.... En vieläkään voi käsittää miten huonosti EU ja eri maiden päättäjät hoitivat pakolaisasiat... He vaaransivat koko EU:n pakolaistilanteen takia.

En löydä tyhmyyden lisäksi muuta selitystä kuin että pelaavat riskillä ja pakottavat jollakin kriisitilanteella Euroopan maita liittovaltioksi samalla vaarantaen koko EU:n olemassaolon mikäli tilanne ei menekään haluamallaan tavalla. Siinä tilanteessa mm. Venäjä pääsee toimimaan ainakin jos NATO on heikolla hapella samaan aikaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

//Sipilä selvästi joko valehteli tai oli toivottoman naiivi; samoin Merkell huomattavasti isommassa luokassa.//

Merkelin tavoitehan oli selvä. Lisää työvoimaa ja nopeasti. Lisäksi Saksan syntejä tulee samalla pestyksi aika korillinen ja maine senkin paranee.

Sipilä taas laski saavansa suuren kansansuosion ja niittävänsä Merkelin vanavedessä mainetta humaanina ja umpihurskaana hyväntekijänä. Kommenttinsa ja emävalheensa oli taatusti huolella Kepun markkinoitikoneiston luoma. Noissa piireissä se laskelmointi rehottaa, kuten on monessa saatu huomata.

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Aamun Helsingin Sanomia luettuani olin juuri ryhtymässä kirjoittamaan samasta aiheesta.

Löysin STT:n sivuilta ohjeita kirjoittajille kohdasta tällaisen kohdan:
"Siirtolainen = Vapaaehtoisesti ja pysyvästi toiseen maahan asumaan ja työskentelemään muuttanut henkilö. Sanaa ei kannata käyttää esimerkiksi pakolaisista tai turvapaikanhakijoista."
No nythän tuolla ohjeella ei ole enää merkitystä, kun sanamagia "jyrää meitin"!

Suomessa muuten toimii Siirtolaisuusinstituutti. Tuo 1974 perustettu laitos syntyi sen historiallisen seikan tähden, että siirtolaisuus on koskettanut suomalaisia jo yli 150 vuoden ajan. Ensin Amerikan siirtolaisuutena ja viitisenkymmentä vuotta sitten siirtolaisuutena Ruotsiin.

Tämän päivän Helsingin Sanomien tarkoittamista siirtolaisista Amerikkaan tai Ruotsiin lähteneet erosivat sikäli, että heidän sukulaisistaan suurin osa jäi kotiseudulleen eikä heitä liiemmälti vainottu silloin eikä myöhemminkään.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tarinan opetus on myös median ja sensuuri-Suomen rooli siinä miten eri termejä tulisi kääntää saati mitä saa käyttää ts. Huuskokin täällä puhisi, että elintasosiirtolainen olisi kai terminä hyväksyttävä joka tulee toki tyrmätä koska kyseessähän oli vainoa ja varmaa kuolemaa panenevien turvapaikanhakijoiden joukko. Nyt kesällä 2018 on termitkin ihan sekaisin saati että tietäisi mitä pitäisi käyttää ja ratkaisuna tähän näyttää olevan se, että perkele sitten ei puhuta, kirjoiteta, lauleta, tekstata mitään 'vääristä' aiheista tai on Supo ovella ...

https://yle.fi/uutiset/3-10277860

LM: Viharikoslain toimivuus arvioidaan uudelleen – Ministerit pitävät vihapuhetta yhteiskunnallisena ongelmana

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on sen taivaan sama mistä turvapaikanhakijat valitaan, jos on EU:n ulkopuolisia alueita, niin sieltä sitten Suomikin ottaa paljon enemmän pakolaisia kuin nyt.

Tämä totuus usein unohtuu niiltä, jotka noita keskuksia hehkuttavat, no toisaalta sitten ei voi valittaa, että tulee vääränlaisia ihmisiä, koska valinta on jo siellä tehty.

Pakolaiskiintiö tulee seuraavalla vaalikaudella Suomessa nousemaan merkittävästi, se on aivan varma ja hyvä asia.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Pakolaiskiintiön kasvattaminen on pois suomalaisten hyvinvoinnista. Onko se hyvä asia on sitten eri asia, josta voi olla montaa mieltä. Varmaa ei ole mikään ennen kuin asiasta on päätetty. Myönnettävä on, että "vastuullisilta" poliitikoilta on tämän suuntaisia avauksia nähty.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, jos galluppit mitään kertovat, niin ainakin kokoomuksen demareiden ja vihreiden suunnalta on asiaa kommentoitu.

No äänestetään ensin, sitten se selviää.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Se on sinänsä hauska juttu kun Ritala sanot Trump (suosiville Suomessa), että kannatatte Trumpia vaikka hänen takia Suomentalous tilanne huononee.

Voin nyt sanoa samaa, että kannatat pakolaisten ottamista Suomeen vaikka heidän tulonsa heikentää Suomentaloutta,turvallisuutta ja työtilanetta..

Juha Hämäläinen

Olen jo viikkotolkulla nauranut vedet silmissä poliitikkojemme nöyrtymistä tosiasioiden edessä.

Nämä jäärät eivät kykene tunnustamaan kuinka väärässä olivat massamuuton populistisessa käsittelyssään. Ja kuinka oikeassa Halla-aho oli koko ajan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Olen jo viikkotolkulla nauranut vedet silmissä poliitikkojemme nöyrtymistä tosiasioiden edessä.

Nämä jäärät eivät kykene tunnustamaan kuinka väärässä olivat massamuuton populistisessa käsittelyssään. Ja kuinka oikeassa Halla-aho oli koko ajan."
*****************************************************

Myönnettäkööt että olin 10+- vuotta sitten täysin Halla-ahoa vastaan (reilusti ennen ensimmäistä persujen "jytkyä" esim.). Netissä kokeilin anonyymisti tuomita persuja oikein kunnolla ja saada ihmiset heitä vastaan. Siinä meni useampi vuosi ja vähintään satoja tunteja, luultavasti reilusti enemmän.. no aivan varmasti enemmän.

Nyt on ollut vain jo vuosia selvää että pääosin hän olikin oikeassa. En kaikesta ole samaa mieltä edelleenkään, mutta pääosin. Viimeinenkin suomalaisten poliitikkojen puolustuslinnake "Arvopohja" musertui, kun Euroopassa useimmat maat alkoivat kannattaa samoja pakolaisleirejä yms. ratkaisuja Euroopan ulkopuolelle kuin Halla-aho jo vuosia aikaisemmin. Suomalaiset poliitikot Keskustasta/Kokoomuksesta/jne. tuntuvat alistuvan/asettuvan samoille linjoille. Oletan että tajusivat Halla-ahon ajatukset noilta osin järkeviksi jo aikaisemmin (silloinkin kun julkisesti tuomitsivat ne näkemykset), mutta myyttinen "Arvopohja" (=oma etu) ja yleinen mielipide vaikuttivat....... Eli vasta kun suuri osa Euroopan muista maista lähtivät samalle linjalle, niin Suomessa pystyi asian myöntämään... Hyvin halveksittavaa ja kansalaisia harhauttavaa touhua poliitikoiltamme... Arvot pyörähtävät täysin päinvastaiseksi hyvin nopeasti eikä todellakaan niin, että he olisivat vasta nyt tajunneet olleensa väärässä. Samoja aatteitaan olisivat vain vähän aikaa sitten kuvailleet fasistisiksi/rasistisiksi ja ties miksi... mitä ne eivät ole olleet (eivät ennen kuin ovat itse alkaneet niitä kannattamaan eivätkä sen jälkeen..... rasismi ja fasismi ovat jotain ihan muuta). Kyse on ollut hyvin likaisesta pelistä, ja monet tahot ovat siitä myös hyötyneet.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Paljonkohan se pakolaiskiintiö pitäisi vuodessa olla jotta hyvät ihmiset saisivat hyvän omantunnon, 10 000, 20 000 vai 50 000? Auttaisiko se maailman pakolaisongelmaan?

Suomi taas saisi pääosin ihmisiä vailla mitään koulutusta ja sossunelättien määrä kasvaisi rutkasti.Samoin kasvaisi rikollisuus.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Ja usein nämä "hyvät ihmiset" joko itse suoraan tai lähipiirinsä välityksellä hyötyvät tästä kotoutusbisneksestä. Pelkästään omalla lompakolla maksamaan ilmoittautuvat "hyvät ihmiset" ovatkin selvästi harvempi joukko. On aina helpompi parantaa maailmaa muiden varoilla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Sääliksi käy SPR:n rahankahmimisprojekteihin mukaan houkuteltuja sinisilmäisiä vapaaehtoisia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

" jotta hyvät ihmiset saisivat hyvän omantunnon "

**********************

Tuo on juuri se pääasia, jonka tajusin vasta paljon myöhemmin kuin olisin halunnut. Monet "hyvät ihmiset" eivät ole sitä tajunneet vieläkään.

Samalla rahalla auttaisimme monta kertaa enemmän juuri heikoimmissa asemissa olevia ihmisiä lähempänä kriisialueita. Sen sijaan otetaan heitä tänne hiilijalanjäljeltä törkeän suureen ja kalliiseen Suomeen. Mutta kivan lämpimän omantunnon saa kun tuntee auttavansa paria ihmistä omassa maassa pakolaisten ottamisen jne:n kautta (mystisesti pakolaiset tulivat turvallisen Ruotsin, turvallisen Tanskan, turvallisen Saksan jne. jne. kautta turvaan vihdoin Suomeen.... sitä turha kai miettiä) ..
Turha ajatella kustannustehokkuutta, ekoloogisuutta, heikoimpien auttamista (heikoimmat eivät jaksa tänne saakka), jne. no-no-no, pitää vain nostaa pakolaismäärää Suomeen ja se on super-"tehokasta auttamista" - jos et kannata moista, olet vähintäänkin moraaliton paskiainen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset