aveollila1 Aika on totuuden puolella

Trump erottaa lapset vanhemmistaan – HS kertoi lopulta syynkin

 Valtamedia toisti pitkään uutisia siitä, kuinka Trumpin määräyksestä viranomaiset erottavat  lapset vanhemmistaan, jotka ovat tulleet laittomasti maahan. Media on antanut sen kuvan, että tämä lasten erottaminen oli puhtaasti Trumpin määräysten mukaista toimintaa, koska Trump on nyt vain sellainen kuin on. Minulla ainakin jäi epäilyksen siemen itämään tässä asiassa, että mikä on koko totuus. Kuten amerikkalaiset sanovat: totuus, koko totuus, eikä mitään mutta kuin totuus. Onko Trump tosiaan niin tollo, että kerää kaikkien vihat päälleen?

Pikku uutisessa Hesari kertoi tänään, että itse asiassa lasten erottaminen perustui lakiin, jonka mukaan lapsia ei voida pitää aikuisille tarkoitetuissa pidätystiloissa. Viranomaisilla oli oikeus pidättää laittomasti maahan tulleita ihmisiä – yllätys, yllätys.

Kuten tiedetään, niin Trump joutui luopumaan tästä käytännöstä kovan mediapainostuksen jälkeen. Trumpin hallinto ratkaisi asian niin, että laittomasti maahan tulleita vastaan ei nosteta syytteitä.  Asiasta jäi myös se kuva, että aviovaimo Melanie käytti omia kotikonstejaan painostaakseen miestään; keittiössä vai makuuhuoneessa, jää kunkin mielikuvituksen varaan.

Samaisessa Hesarissa kirjoitti Journalistin (Journalistiliiton lehti) päätoimittajapäätoimittaja Maria Pettersson mielipidesivulla, että oikean median (eli valtamedian) pitää olla nopea, tarkka ja kiinnostava. Jos virheitä tulee, niin ne pitää korjata nopeasti. Olen oppinut olemaan luottamatta valtamediaan kaikissa asioissa. Varsinkin Suomessa Yle toimii hallituksen kanavana. Esimerkiksi uutiseen, että tullimyllyt eivät tapa lepakoita, ei vieläkään ole kuulunut oikaisua. Hesarilla on taas omat poliittiset tavoitteensa kuten EU, Nato, ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos ja Trump-vastaisuus. Kun Hesari kirjoittaa näistä asioista, poistan aina varmistimen kynäaseestani.

Tarvitsemme sosiaalisen median kaltaisia kanavia, kuten tätä Uutta Suomea. Valtamedia ei ainoastaan kerro osatotuuksia ja valheita. Se osaa myös olla kertomatta asioiden oikean laidan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

" Valtamedia ei ainoastaan kerro osatotuuksia ja valheita. Se osaa myös olla kertomatta asioiden oikean laidan."

Se myös valitsee, mistä kertoo ja mistä jättää kertomatta.

Vaihtoehtoisia medioita seuraavana olen täysin vakuuttunut siitä, että suomalainen valtamedia jättää 99% uutisoimisen arvoisista uutisista kertomatta ja korvaa tämän 100%:sti jonninjoutavalla ja vähäisintäkään uutisarvoa omaavalla viihteellä.

mm. Sara Chafakin hanuri saa luvattoman paljon palstatilaa Suomen mediassa. Sitäkään ei tarvitse selvittää, kuka on Sara Chafak. Siitä pitää valtamediamme huolen uutisoidessaan Sara Chafakista.

Asiaan vihkiytymättömille tiedoksi; Sara Chafak ei ole tehnyt elämässään mitään merkittävää paitsi voittanut missikisat.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

En oikein saa otetta tämän(kään) kirjoituksen pointista. Ollilan mainitsemasta asiasta on 'valtamediassa' uutisoitu moneen otteeseen, tässä esim. 18.6.:

"Yhdysvaltoihin laittomasti saapuneisiin on toukokuusta lähtien sovellettu oikeusministeri Jeff Sessionsin alulle panemaa nollatoleranssipolitiikkaa. Jo ensimmäisestä laittomasta rajanylittämisestä saa nyt rikossyytteen. Aiemmin rajan laitonta ylittämistä käsiteltiin rikkeenä.

Epäillyt passitetaan odottamaan oikeuskäsittelyä liittovaltion vankilaan. Alaikäiset eivät voi sinne tulla, koska he eivät ole saaneet syytettä, ja heidät luovutetaan terveysviranomaisten huostaan."

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005724083.html

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Ollila: "Pikku uutisessa Hesari kertoi tänään, että itse asiassa lasten erottaminen perustui lakiin, jonka mukaan lapsia ei voida pitää aikuisille tarkoitetuissa pidätystiloissa. Viranomaisilla oli oikeus pidättää laittomasti maahan tulleita ihmisiä – yllätys, yllätys."

Tuo Ollilan mainitsema yllätys on yllätys hänelle ja kaltaisilleen, jotka eivät seuraa journalistista mediaa.

Ohjeeksi Ollilalle: Lue journalistista mediaa, pyydä avustajaa kertomaan sinulle sellaisten uutisten sisältö ja merkitys, joiden suhteen sinulla on ymmärtämisvaikeuksia.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Tunnustan, että en ilmeiseti seuraa journalisista mediaa, kun en tiedä mitä se on. Voisitko kertoa, mitä se on?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #28

Journalistisella medialla tarkoitetaan Suomessa niitä tiedotusvälineitä, jotka ovat sitoutuneet JSN:n journalistin ohjeisiin.

https://www.jsn.fi/journalistin_ohjeet/

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Laitetaan nyt varmuudeksi vielä Hesarin 16.6 jutusta:

Epäillyt passitetaan odottamaan oikeuskäsittelyä liittovaltion vankilaan. Alaikäiset eivät voi sinne tulla, koska he eivät ole saaneet syytettä, ja heidät luovutetaan terveysviranomaisten huostaan.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005722881.html

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

YLE on hallituksen uutiskanava, ja nyt uutisoitiin että STT:n ostaa Sanoma Media Finland. Sananvapaus on rajoitettu, Jösse Järvenpää tuomittiin laulujen sanoituksesta, Irwin joutuisi varmaan taannehtivasti vankilaan jos se olisi mahdollista.

Oikeuskansleri ilmoittaa ettei tuulivoimala tarvitse CE-MERKINTÄÄ, koska se ei muka olisi olennaisessa määrin yksityisessä käytössä?? Ja Tukes ei silloin olisi velvollinen vaatimaan että konedirektiivi toteutuu. Ruotsissa CE-MERKINTÄ vaaditaan.

Tämä hallituksen linja määrää jo kuinka viranomaiset noudattaa lakia. Vaikuttaa suoraan kansalaisten terveyden ja turvallisuuden huomioimiseen, siitä ei välitetä. Olisiko EU:sta apua, jos tämäkin tulkinta tarkastettaisiin laillisesti.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Nyt kun on "tullisota" menossa niin eu on tavallaan estänyt esim veneiden tuonnin jenkeistä vaatimalla ton CE plakaatin. Sen tosin saa kun maksaa riittävästi. Todennäköisesti joku sellaisen CE tarran hulluusmyllyihinkin tekee kun vaan raotetaan veronmaksajien lompakkoa lisää.
Joskus vuosia sitten yksi vanha kaveri muutti jenkeistä takaisin tänne sarvikuonolaan niin tulli takavarikoi pienen "bassi"veneen koska CE lappua ei löytynyt. Se paatti murskattiin tuhannen P:n päreiksi. Noille hulluusmyllyille pitäisi tehdä sama koska ne CE laput puuttuu.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Sille oltiin tekemässä paljonkin (TTIP).Sitten tuli Trump, ja sama "peli" jatkuu molempiin suuntiin

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

En nyt näe väitettyä valtamedioiden vääristelyä tässä. Kuten Härkönen tuossa huomauttaa, kyllä siitä kerrottiin.

Trumpin hallinto nimenomaisesti käytti tuota lakiteknistä temppua lasten erottamiseen, kyse ei ollut vain odottamattomasta sivuvaikutuksesta. Nimenomaisesti pyrkimyksenä oli erottaa lapset vanhemmistaan pelotevaikutuksen aikaansaamiseksi – John Kelly 11.5.2018: "It could be a tough deterrent — would be a tough deterrent. A much faster turnaround on asylum seekers."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Trump ei ollut kuullut Suomessa tunnetusta Olaus Petrin tuomarinohjeesta "mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei saata lakikaan olla", vaan viranomaiset riistivät imetettäviä lapsia väkivalloin äitiensä syleistä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Kas kas, en itse ollut paikan päällä näkemässä moista, kuvauksen mukaan todella hurjaa menoa.

Ilmeisesti sinä olit kun noin elävästi osasit kertoa, vai olenko käsittänyt aivan väärin?

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

En ole enää pitkään aikaan uskonut, että kaikki se, mitä Trumpista kirjoitetaan, olisi totta, mutta media nyt on (myös meillä Suomessa) jostain syystä päättänyt ottaa Trumpin hampaisiinsa ja kaikki paha pannaa hänen piikkinsä, olipa hänellä siinä osaaa tai arpaa.
Joten kirjoittamalla/kommentoimalla tästä asiasta/asiaa me tavallaan vain ruokimme median epämääräistä noitavainoa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Keksitkö tuon itse vai lunttasitko Fox Newsin pelikirjasta?Vaietaan kuoliaaksi itselle ikävistä asioista ja nostetaan helvetillinen meteli vastustajan pienimmästäkin mokasta.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Liekö hällä väliä, kun lukijat (ainakin jotkut) ovat päättäneet kuunnella median höpötystä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Saattoi olla YLE:n pelikirja. Sehän on saatavilla suomeksikin, mutta sisältö on niin samankaltainen että oikein ihmetyttää.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #45

No mutta, mitä me tästä voimme päätellä - Yle on oikeilla jäljillä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Erottamisstrategia ei ole Trumpin keksintö vaan rajahallinnon ehdotus.Se vain sopi hänen kuvioihin toisin kuin Obamalle 2014.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Kyllä Obaman aikoihin eroteltiin myös lapset ja vanhemmat. Obama nyt olikin sellainen kultapoika ettei asialla turhia revitelty.

Toni Rintala

Syytteitä on kyllä nosteltu, mutta asiasta on hyvin vähän uutisoitu.
https://davidharrisjr.com/politics/lawsuit-settled...

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #17

Hys hys, ei tällaisia saa sanoa. Voi Vihapuhepoliisi tulla koputtamaan ovelle aamuyöstä...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Jos pitää valita päärynän ja omenan väliltä, niin otan päärynän,20% vähemmän rasvaa.
Trump onkin enemmän omenan kaltainen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Aika pervoa että nobelin rauhanpalkinnon saaja on sotaisin pressa jenkkien historiassa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pervoa on lähinnä se, että jotkut tahot nimittävät Obamaa sotaisimmaksi pressaksi jenkkien historiassa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #25

Ei ole valeuutinen, ei uutinen ensinkään. Tuo on mielipidekirjoitus, joita yleensä kolumneiksi kutsutaan, kun julkaisu on sen kirjoittajalta tilannut. Faktat saattavat olla oikein, mutta mistään uutisesta ei todellakaan ole kyse.

Todistiko tuo kolumni mielestäsi aiemman väitteesi, että Obama oli USA:n historian sotaisin presidentti? En läytänyt siitä väitteelle tukea, mutta ehkä luin huolimattomasti.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Obaman aikana niin sanottu "targeted killing" muuttui rutiininomaiseksi toiminnaksi.

Yleensä tuota toimintaa kutsutaan salamurhien toteuttamiseksi.

Juha Hämäläinen

#15. Obama kannatti erityisesti salaisia operaatioita, joiden mukana ei ole CNN.

Toinen hänen suureen suosioonsa yltänyt olivat droneiskut. Niistä ei media myöskään tiedä mitään, jollei armeija kerro. Helppo tappaa ja kadota eikä tarvitse uhrata sotilaita.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #29

Joku dronella toteutettu operaatioko tekee Obamasta historian sotaisimman presidentin?
Mitenkäs oli Roosevelt Tyynenmeren sekä Euroopan sotineen ja Truman atomipommeineen? Entäs Lindon B. Johnson Vietnaimin pommtuksineen? George Bush Sr. Persianlahden sotineen? Clinton Balkanin sotineen? George Bush Jr Afganistanin ja Irakin valloittamisineen, Y.m. ...

Toni Rintala

Obaman aikaiset virkamiehet ovan muuten nyt syytteessä pakolaislasten pahoinpitelystä.
https://davidharrisjr.com/politics/lawsuit-settled...

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Trumpin hallinnon aikana pakolaislasten pahoinpitelystä ei Trumpin aikana ole nostettu, eikä nosteta syytteitä. Tässä on selkeä ero Obaman ja Trumpin hallintojen välillä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Terävä havainto.Lisäisin vielä Joe Arpaion.Hän ehti rötöstellä täydet 8 vuotta Obaman virkakauden aikana.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Minä en tuohon Arpaion tapaukseen tässä ota kantaa, koska hän tuskin on kaapannut lapsia rajalla ihan viime kuukausina. Tuo lasten pahoinpitely rajalla on tietenkin asia, johon olisi ihan tarpeellista puuttua, mutta kuten sanottu, syytteitä ei Trumpin hallinto omia virkamiehiään vastaan nosta tällaisessa asiassa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #21

Väärinkäsitys.Viesti oli Rintalalle.Ei tosin ehkä mene perille.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #22

OK. Tuo Rintalan linkittämä sivusto:https://davidharrisjr.com/politics/lawsuit-settled...
on luotettavuudeltaan samaa osastoa kuin Alex Jonesin Infowars. Se kertonee hänen välittämiensä uutisten arvosta kaiken.

Ikävintä tässä ei ole se, että Rintala näitä juttuja linkittelee vaan se, että Trump uskoo tämän tasoisiin hörhöihin.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Minusta Trump on hallituksineen toiminut tässä asiassa yllättävän johdonmukaisesti. Mikäli tarkoitus on rajoittaa laittomien siirtolaisten määrää, niin maahan pyrkivien siirtolaisten mielikuviin vaikuttaminen lienee tehokkain tapa. Mikäli ei ole ennakkokäsitystä siitä, että USA on unelmien onnela, niin maahan ei tulla. Yksi, tosin varsin kyyninen keino, vaikuttaa mielikuviin on tehdä jotain siirtolaisten mielestä riittävän kamalaa. Maahan tulevien perheiden lasten erottaminen vanhemmistaan on perhekeskeisestä latinalaisesta Amerikasta tulevien siirtolaisten näkökulmasta paljon kauheampi uhka kuin pidättäminen ja potkaiseminen takaisin rajan ylitse tms.

Trumpin hallinnon logiikka jää minusta usein huomiotta asian ympärillä olevan loiskiehunnan vuoksi. Useissa asioissa Trumpin hallinnolla selvästikin on "method in madness". On sitten eri asia onko samaa mieltä tuosta politiikasta tai sen tavoitteista, mutta on minusta virhe pitää hänen hallintonsa toimintaa täysin epäjohdonmukaisena.

USA:n politiikka on niin jakautunutta, että käytännössä lähes kaikista asioista on kaksi totuutta.

Juha Hämäläinen

On äärimmäusen helppo näyttää toteen, että valtamediassa piilee valemedia.

Valemedian vaarallisin edustaja on luotettavaksi tekeytyvä manipuloiva media. Se jättää kertomatta kokonaisuudesta ja vain noukkii esille uutisia, jotka saavat toimituksen väen housut kostumaan innosta ohjata kansalaisten ajatuksia "oikeaan" suuntaan.

http://emailjuuso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257030-...

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Myönnän, että tietoni tähän saakka lasten erottamisesta ovat perustuneet Ylen uutisiin. Sieltä ei ole korviini ottanut tietoa erottamisen perusteluista: Varmaankin siksi, koska Yle on tarkoituksellisen vihamielinen Trumpin hallintoa kohtaan.

Adnnan toisen pisteen Hesarille, että se on uutisoinut asiasta tarkemmin. Hyvä Hesari. Jatka samalla linjalla....

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Yle kertoi 19.6.2018 lasten vanhemmistaan eroittamista taustoittaessaan, että lasten erottaminen tapahtuu pakon edessä, syytteeseen asettamisesta ja pidättämisestä johtuen:

Kyse on niin kutsutusta "nollatoleranssista" eli Yhdysvaltoihin laittomasti pyrkivät siirtolaisperheet hajotetaan tavallaan pakon edessä. Huhtikuun alussa Yhdysvaltain oikeusministeriö linjasi, että jokainen laitonta maahantuloa yrittävä saa syytteen. Kun vanhempi saa syytteen, hänet pidätetään ja mukana mahdollisesti olevat lapset otetaan huostaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10263377

Pitäisikö sanoa blogistia mukaellen: Hyvä Yle. Jatka samalla linjalla...

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"On aivan sama vihaatko tai rakastatko Trumpia, mutta hänellä ei ole mitään tekemistä voimassa olevan lain kanssa. Kongressi laatii lait, ei presidentti.

Nykyinen laki on ollut voimassa täysin samanlaisena 1990-luvulta saakka. Jokainen presidentti, Clinton, Bush, Obama ja Trump ovat joutuneet noudattamaan täsmälleen samaa lakia.

Kyse on tällä hetkellä siitä, noudatetaanko lakia vai ei. Presidentti Trump haluaa uudistaa lakia siten, että ilmiselvät epäkohdat kuten lasten erottelu poistetaan.

Nykyisin maahan laittomasti tulleet otetaan kiinni ja heille määrätään oikeudenkäynnin päivämäärä, joka on yleensä noin vuoden kuluttua kiinniotosta. Tämän jälkeen laittomasti maahan tulleet päästetään vapaaksi. Ainoastaan kolme (3) prosenttia ilmaantuu oikeuskäsittelyyn. Loput 97 prosenttia katoaa ja jatkaa elämää laittomana maassa olijana. Yhdysvalloissa on tällä hetkellä arvioitu olevan noin 30 miljoonaa laittomasti maahan tullutta. Veroa maksavat amerikkalaiset joutuvat pitämään huolta myös heistä.

Obaman aikana oli täysin sama laki ja samat fasiliteetit. Rajalla olevia rakennuksia ja vastaanottotiloja ei ole rakennettu Trumpin aikakaudella. Kaikki oheiset kuvat ovat Obaman ajalta (kuvat löytyvät Heikki Porkan fb-seinältä). Kukaan ei syyttänyt Obamaa.

Nyt vasemmistolainen (liberaali) media käyttää Obaman aikaisia kuvia ja väittää Trumpin repineen vauvat äitiensä sylistä, vaikka hänellä ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

Tilanne rajan eli ”rikospaikan” tuntumassa on kestämätön. Ihmisiä salakuljetetaan, naisia ja lapsia raiskataan. Lapsia myydään seksiorjiksi. Laittomasti maahan pyrkiviä myös tapetaan ja tapettujen sisäelimiä myydään pimeillä markkinoilla"

Blogi: Heikki Porkka, ma 25.06.2018

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Jotta Lavikainen saa oikeaa tietoa niin laitan tämän jo tuossa aiemmin esiintyvän linkin Helsingin Sanomien juttuun, joka on luotettava lähde:
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005722881.html

Ihan muistutukseksi Lavikaiselle: Älä levitä huhuja tai valheita

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Jo luotettavasi lähteen otsikon jälkeen kerrotaan: "USA:n oikeusministeri perustelee käytäntöä Raamatulla." Ei siis Trump!

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #36
Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Tuossa Hesarin jutussa on tällainen teksti: "Trump on tosin syyttänyt asiasta demokraatteja ja väittänyt, että käytäntö johtuu demokraattien aiemmin säätämästä laista. Väite ei pidä paikkaansa. Lakia, joka velvoittaisi tai sallisi siirtolaisperheiden erottamisen, ei Yhdysvalloissa ole."

Ei Hesarin tämänpäiväisen uutisen mukaan ollutkaan totta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #39

Älä Max lähde tähän. Nämä Ollilan järkeilyt ovat sitä tasoa, että sinulla menee ikä ja terveys, jos sinä hyvässä uskossa lähdet hänelle opettamaan perusasioita. Se on myöhäistä.

Käyttäjän PekkaHaanper kuva
Pekka Haanperä

Kovin ollaan kiinnostuneita Yhdysvaltojen laittomasta maahan muutosta ja siihen liittyvästä juridiikasta ja hyvin pienistä lakiteknisistä asioista väitellään ja hipuillaan jo riidanmakuisia puheenvuoroja linkkeineen. oliko 47 puheenvuoroa mielipiteestä ja näkökannasta ,keskustelussa käytiin läpi myös laajemminkin Usa:n hallinnollista lainsäädäntöä ,sekä presidenttien sotaisuutta... Jos Usa:n intresseissä yleisesti on rajoittaa laitonta maahanmuuttoa tiukentamalla käytäntöjään koska yleismaailmallisesti ihmisiä liikkuu enemmän kuin koskaan parempien, turvallisempien elin olosuhteiden perässä maihin joissa näin on eikö ole heidän oikeutensa valvoa ketä maahan tulee.. Euroopassa on meillä huomattavasti paljon enemmän rajapinta-alaa valvottavana kuin Yhdysvalloilla ja täysin ilman papereita olevat ihmiset kulkevat vapaasti keskuudessamme ja pakolaisleireillä ja vastaan ottokeskuksissa vasavanoloisissa oloissa ehkä pahemmissakin on perheitä yhdessä hajallaan ja erotettuna, lapsia ja aikuisia varmasti näitä paria tuhatta enemmän ja hallinnollisia epäselvyyksiä käytäntömalleja ja erilaisia lakeja, ehkä kannattaisi nahistella älykkäästi pilkuista näiden asioiden tiimoilta… No koska on kyse HS:n uutisoinnista ja siitä mitä ja miten tietoa käsitellään ja miten se tuodaan julki. Varmasti käytäntö ja laki on ollut siellä samantapainen jo kauan nyt kun on otettu tiukempi ote maahantulon valvonnassa ja pyritään näin ollen ennalta ehkäisemään tulemista suunnittelevienkin mielipiteisiin toimimalla kuten nyt.. Kuvat pienen lapsen itkusta jota ei edes pidätetty eikä otettu talteen vaan joka oli asiayhteydestä kuitenkin erillään aiheutti sen että niin että laittomien maahan muuttajien pidättäminen lopetettiin ja kaikki vissiin jatkuu kuten ennenkin tähän asti. Jos lapset olisi otettu asianmukaisiin oloihin laittomasti maahan tulleiden vanhempien maahantuloedellytysten selvittämisen ajaksi ei kai siinä mitään ihmeellistä ole kun ei lapsi kuulu vankilaan.. Nyt kuitenkin sählättiin niin ettei vanhemmat löytäneetkään lapsiaan ja epäselvien kirjaamistapojen vuoksi hankaloitui perheiden yhdistyminen uudestaan ja tästä noussut julkisuus paisui sellaisiin mittoihin että minäkin tätä mietiskelen keskellä kesäyötä Suomessa.. Näistä presidenttien sotaisuuksista tiedän vain että Obaman on laskettu käyttäneen operaatioissaan eniten miten se nyt sitten mitataankaan kilotonneja tms räjähteitä, pommeja kuin aikaisemmat myös sotaisat Usa:n presidentit Lähi-idässä , Pohjois-Afrikassa, Euroopassa ja sen "lähi" alueilla.. Alkuperäisessä mielipiteessä kuitenkin tuotiin esille pointti epäilyksen siemenestä ajatella tarkemmin saatavilla olevaa tietoa ja asettaa tarjottu materiaali kriittisen tarkastelun alle niin kuin tehtiin ja löytää jotain mitä toimittaja alun perin työkseen tätä ollut ajatellut.. Eikö tämä ole oikea tapa suhtautua mediaan ja sen tarjoamaan totuuteen ajatella asiaa annetuista tiedoista pidemmälle ja pyrkiä ehentämään tätä kokonaiskuvaa. Suomessa olen huomannut että kun somessa esim. ollaan alun alkaen samaakin mieltä asiasta muuttuu koko mielipide ja asia mitättömien muotoseikkojen vatvomiseksi lapsen omaiseksi väittelyksi älyllisellä paremmuudella kilpailemiseksi.. Mielestäni on hyvä näin jokaisen valtion joihin muuttoliike kohdistuu selventämään käytäntöjä maahanmuuton käsittelemisessä tehokkaammaksi nyt ennen kuin suuret maailman historiassa ennen näkemättömän suuret kansainvaellukset alkavat, vaikkakin silloin on kosolti muitakin suuria ongelmia ilmassa kuin maahanmuutto joka sinällään on kaikkien tulevien tapahtumien liikkeelle paneva voima.. Usa:han pyrkivät laittomat pyrkivät tahot ovat mielestäni saaneet mediakohun saattelemana näin erävoiton luonnollisessa ja järkeenkäyvässä tavoitteessaan heikentää maahantulon valvontaa. Jotakuinkin tällaisia ajatuksia keskustelun läpikäyminen minulle antoi jokainen tavallaan kun pääpiirteet ja perus asiat ovat kuitenkin lähtökohdiltaan samankaltaiset...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset