aveollila1 Aika on totuuden puolella

Trumpin USA on lisännyt hiilen vientiään 60 % alkuvuodesta

  • Kuva 1. Hiilidioksidipäästöt USA ja Kiina
    Kuva 1. Hiilidioksidipäästöt USA ja Kiina

 Sarjassa ”hyviä vai huonoja uutisia” tulee tämä tieto USA:n Energiainformaatiohallinnosta 28.7.17, että USA on lisännyt alkuvuodesta tammi-toukokuu 2017 hiilenvientiään 60,3 %. Eurooppaan vienti lisääntyi vuoden 2016 vastaavaan jaksoon verrattuna 10,5 miljoonasta tonnista 16 miljoonaan tonniin ja Aasiaan vienti lähes kaksinkertaistui. Euroopassa suurimpia vientilisäyksiä syntyi Englantiin (175 %) ja Ranskaan (n. 100 %).

On se melkoinen sälli tämä Trump. Nyt se syöttää Pariisin ilmastosopimuksen tekijöille hiiltä, jotta nämä selviäisivät energiantuotannostaan. Samaan aikaan USA lisää liuskekaasun käyttöään ja vähentää hiilidioksidipäästöjään, kuva 1. On se mahoton. Oletko huomannut näitä uutisia Hesarista tai meidän tv-kanaviltamme? Minulla ei ole osunut silmiin eikä korviin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tästä viennistä tulee roimasti lisää hiilijalanjälkiä.

Ovatko ne Trumpin jälkiä?`

Parasta ottaa heti näytteet ja tutkia takkaan, jotta myöhemmät polvet tietäisivät kuka sotki maapallon hiilipölyyn ja aiheutti kasvihuoneilmiön.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Eivät ne tietenkään ole Trumpin jälkiä. Miten USA voisi viedä hiiltä, jos kysyntää ei olisi?

Onhan Euroopassa toki omaakin hiilentuotantoa, ilmeisesti se ei vain enää yksinään riitä Keski-Euroopan kaikkien hiilivoimaloiden käyttämiseen.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Jos USA on lisännyt myyntiä se tarkoittaa, että joku on lisännyt ostoja.
Ilahduttavaa huomata, että aivan kaikki eivät ole lähteneet mukaan "Ilmastonmuutos on ihmisen syytä"-vouhotukseen.

Meitä lämpöpumpulla lämmittäjiä rauhoittaa, että sähköenergiaa on ehkä saatavissa jopa tuulettomina pakkasöinä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Meitä lämpöpumpulla lämmittäjiä rauhoittaa, että sähköenergiaa on ehkä saatavissa jopa tuulettomina pakkasöinä."

Joo, kyllä kivihiilellä tuotettu sähkö on saasteettomampaa kuin takassa poltetut puut tai briketit. Mutta voisihan sitä sähköä tehdä vähän saasteettomamminkin kuin kivihiilellä.

Suomessa ja muualla kehitetään kiivaasti menetelmiä millä tuuli- ja aurinkosähköä voidaan varastoida. Keinoja on monenlaisia, realistisia keinoja, kyse on vain siitä koska ne on tarpeeksi hyviä että ne kannattaa taloudellisesti.

Hiilikauppiaat ja hiilikaivosmiehet tietenkin pistää hanttiin tätä kehitystä, mutta eivät voi sille mitään. Trumppia äänestäneet kaivosmiehet menettää työnsä jokatapauksessa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuuli- ja aurinkovoimalat voidaan säilöä, kunnes sähkön varastointi on teknisesti ja taloudellisesti kannattavaa.

Hiilen tuottajia pitäisi verottaa päästömaksuilla, eikä enää hiilen käyttäjiä.
Hanasaaren CHP-voimala polttaa 90% teholla puhtaasti hiiltä, ei näitä voimaloita saisi EU:ssa sulkea niin kauan kuin yksikin saastuttavampi vanha "pahis voimala" saa Saksassa ym. toimia.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #6

"Hiilen tuottajia pitäisi verottaa päästömaksuilla, eikä enää hiilen käyttäjiä".
Mitähän tuo auttaisi ? Lisävero kaatuu joka tapauksessa kuluttajan ja veronmaksajan maksettavaksi ja sähköpulan uhka vaan vahvistuu.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #13

Ehkä vero vähän hillitsisi USA:n hiilen vientiä, kun se päästövero pitäisi maksaa siellä, eikä EU:ssa.
Ei Trump sitä hyväksy, mutta silloin ei suomalaisilta voisi vaatia metsän myynnistä mitään päästöoikeuksien ostamisia USA:sta.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Suomessa ja muualla kehitetään kiivaasti menetelmiä millä tuuli- ja aurinkosähköä voidaan varastoida...".
Entäs sitten. Tuota utopistista tyhjää haaveilua on kuultu jo kauan. Valmista vaan ei tunnu tulevan, vaikka taas yksi talvi lähestyy. Kehitetään kehitetään...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #10

Kyllä minä hyvin ymmärrän tuon ajatuksen, mutta en oikein enää usko siihen.

Tekniikan hörhöt, pelle pelottomat, on saaneet aikaan melko ihmeellisiä juttuja, mutta aikaa he tarvitsevat, se on selvä. Ensimmäiset kokeetkaan eivät onnistu, eikä kaikista keksinnöistä tule koskaan toimivia, mutta kun on tarpeeksi monta kehittelijää ja heille annetaan tarpeelliset varat siihen hommaan, niin jotain voi hyvinkin siitä tulla.

Itse en kyllä pidä yhtään tuulivoimasta, joten aurinkovoimaan laittaisin lailloi panokset.

Eero Mattila

" kyllä kivihiilellä tuotettu sähkö on saasteettomampaa kuin takassa poltetut puut tai briketit"

Tässä lauseessa kiteytyy ilmastohörhöjen logiikka kaikessa karmeudessaan. Maankuoren sisään varastoitunutta kivihiiltä on muka parempi polttaa kuin käyttää/kierrättää uudistuvaa bioenergiaa puuta, turvetta, biokaasua...
- On päivän selvää, että tällaisella logiikalla saadaan vain lisää ongelmia. Ravinteita ei voi kierrättää ne on parempi laskea mereen, bioenergiaa ei voi hyödyntää vaikka siitä lahotessa muodostuu täsmälleen sama määrä hiilidioksia kuin palaessa... tällaisella logiikalla ei voi järkevästi keskustella... mutta tämä paikkansapitämätön punaviherympäristöoppi on EUssa jo lobattu läpi. Sen mukaan Suomen metsät ovat hiilidioksidin lähteitä...

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Tämän tapaiset uutisoinnit Trumpin USA:sta ovat olleet ennakoitavissa.

Pariisin sopimuksen diskriminointia käytännössä.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Niin, kuka oikein diskriminoi eli syrjii Pariisin ilmastosopimusta? Vaikka amerikkalaiset ovat kovia myyntimiehiä, niin eivät ne väkisellä ole hiiltänsä myyneet. Kun EU-maat etunenässä lisäävät kivihiiliostoksiaan, niin se tarkoittaa, että he itse osoittavat, kuinka paljon he arvostavat Pariisin sopimusta ja ovat siihen sitoutuneet.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta
Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Hieno juttu, että realismi on heräämässä Ruususen unestaan.

Hannu Töyri

Hiilikaivostyöläisille työtä.
Helsingissä ollaan purkamassa maailman parhaita hiilivoimaloita, joiden päästöttömyydestä pystyy sanomaan esim. sen, että niiden työttömät päästökaasut ovat puhtaampia kuin voimalaan otettu Helsingin ilma. Helsingin seudun ilmastosaasteet ovat 70% kaukolaskeumia. Korvaavat voimalat ovat nyt enemmänkin jonkinlaisen uskon varassa. No joo, on bioenergia, mutta monta kysymystä on auki.
Vihreät nostivat puoluekokouksessaan esille pientuotannon, jota mm, Alanko-Kahiluoto mainostivat kovasti, vaikka sähkön ja lämmön yhteistuotannolla saavutetaan n. 40% etu pelkästään.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Tämähän on Trumpin energiapolitiikkaa. Toisaalta jos Suomessa on näinkin hyvää osaamista hiilivoimaloiden suhteen, sitä voi toki myydä Eurooppaan ja miksi ei myös USA:han..

Käyttäjän anttirautiainen kuva
Antti Rautiainen

Taitaa olla jo vanhentunut toi NYT:n vuoden 2014 ennuste.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Näkyvätkö USAn tilastoissa todella britteihin myydyn hiilen päätesatamat?Usein britit toimivat vain välikätenä.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Nii eli arviot että liitukaudella 144--65 milj v sitten olikin co2 hiiltä ilmassa jopa peräti 2000ppm---4000ppm tai jopa jotku arivoivat että peräti 7000ppm oisi ilmassa ollut co2 hiiltä ja sillon keskilämpötilat oli +15--20 astetta korkemapi nykyisyyteen verrattuna. Koko ekosysteemi oli kokonaan toisenlaisen silloin eli nytkin kuitenkin matereet liikkuvat ja Suomikin liikkuu koilliseen 3 senttiä vuosi niin siitä lasket matkan miljoonassa vuodessa ja entä 1 miljardida vuodessa jne.Australia kulkee kohti Kiinan mannerta jotain 7 cm vuosi ja koko ajan Amerikka lähestyy Kiinaa ja saavuttaa arvion mukaan kun aikaa on kulunut 250 milj vuotta.Liitukaudella merivirrat kulki eri tavalla kuin nykyään ja ne kulki sillai, että merivirrat veivät päiväntasaajalta lämmintä vettä navoille ja ne vedet ei kerenneet jäähtyä kun merivirrat oli silloin erilaisia reitiltään kuin nyt ja silloin ei ollut ihmistä vielä edes pukkaamassa hiiltä ilmaan tai kasvihuonekaasuja ja silti ilmasto oli paljon lämpimämpää kuin nyt on arvioiden mukaan

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Jos jotain kiinnostaa niin tämän päivän NYTimes kertoo,mistä tässä on kyse.Ollila jättää sen Trumpkiimassaan kertomatta.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Tähän kommenttiin on ehkä turha vastata, jos lukija ei huomaa kirjoituksen tyyliä. Onko Lindgrenin mukaan Trumpin vika, että muut maat ostavat USA:sta kivihiiltä? Onko Trumpin ansiota, että USA on jo pitkään panostanut liuskekaasuun ja sen myötä toimii paremmin kuin Pariisin ilmastosopimuksen maat? Eihän Trump ole vielä ehtinyt tehdä asialle yhtikäs mitään. Olen käyttänyt Trumpin nimeä asiapitoisessa blogissani pelkästään myyntikikkana.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kukin taaplaa tyylillään.Itse vertailet 2010-luvun keskitasoa olevia vientimääriä vuoden takaisiin pohjalukemiin.Tämän vuosikymmenen huippuluvuista ollaan reilusti jäljessä.Huumoria se on huonokin huumori.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset