aveollila1 Aika on totuuden puolella

Supon toimintatapa terrorismin ehkäisyssä liian rajoitettu

 Temppeliaukion kirkon epäillyn terroristiteon ehkäisyn takia Yle käsitteli asiaa 20.6.17 klo 20.30 uutisissaan. Nyt tuli esiin yksiselitteisesti, että Suojelupoliisi eli Supo on luetteloinut 350 ns. kohdehenkilöä, joilla on yhteyksiä terrorismiin. Nämä henkilöt siis tiedetään nimeltä ja olinpaikaltaan. Mitä Supo tekee näiden henkilöiden suhteen? Seuraa.

Tähän saakka kaikki hyvin, koska Suomessa ei ole yhtään terroristitekoa tiedossa tai edes epäonnistunutta yritystä. Mielestäni Supon toimintatapa ei ole riittävä. Eurooppalaisista terroriteoista tulee lähes aina ilmi jälkikäteen, että terroristit olivat olleet poliisin seurantalistalla heidän terrorismikytköksiensä takia. Ministeri Risikko vakuutti, että viranomaiset tekevät parhaansa terrorismin ehkäisyssä. Minusta tuo paras ei ole läheskään riittävää.

Risikko ei sentään sanonut, että hallitus ”tekee kaikkensa” kuten edeltäjänsä Orpo. Pariisin terrori-iskun jälkeen Orpo kertoi 26.3.16 Savon Sanomille, että ”kymmenillä Suomeen talven aikana saapuneilla on terroritausta”. Orpo teki asiassa kaikkensa, eli ei tehnyt asialle mitään, vaan päästi terroristit maahamme, vaikka olisi voinut palauttaa terroristit saman tien takaisin.

Länsimaat ovat sodassa terrorismia vastaan, ihan niin kuin terroristit ovat sodassa länsimaita vastaan. Jos normaalisodan aikana maassa tunnistetaan vakoilija tai sabotaasin tekijä, niin annetaanko hänen jatkaa toimintaansa ja odotetaan, että mitä vahinkoa hän saa aikaan? Kyllä vakoilijat ja sabotoijat laitetaan säilöön ensi tilassa. Yhteys terrorismiin pitää laittaa syyksi palauttaa turvapaikanhakija ilman valitusoikeutta. Hallituksen on ihan moraalitonta sanoa, että teemme parhaamme tai kaikkemme ja sitten vedota presidentin suulla, että raportoikaa kansalaiset kaikesta epäilyttävästä ja älkää antako pelolle sijaa. Viranomaisilla on potentiaaliset terroristit tiedossa nimiä myöten, mutta he tyytyvät seurantaan. Minusta kansalaisilla on syytä pelkoon.

Kansalainen, varaudu kuulemaan epämiellyttäviä uutisia. Jos niin käy, viranomaiset kantavat raskasta taakkaa tekemättömyytensä johdosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Tero Haapala kertoi tapauksista, joita on pystytty estämään.

Nämä kiinnisaadut tapaukset pitäisi selvittä perusteellisesti ja palauttaa. Mutta onhan se yhteiskunnan kannalta kestämätöntä odottaa, että jotakin tapahtuu, ennenkuin voidaan ryhtyä toimenpiteisiin.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Yksilönvapauksien kannalta on kestämätöntä ajaa ensin yhteiskunta siihen pisteeseen että järkevätkin ihmiset alkavat peloissaan vaatia viranomaisilta "ennaltaehkäiseviä" toimia turvaalisuuden parantamiseksi.
Valitettavasti tuo kehitys vie kohti "poliisivaltiota".

-Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.- B.Franklin

No on kuitenkin aivan selvä että turvapaikkaprosessissa pitää jättää "terrorismivarauma", eli takaportti jonka turvin "seurattavat" henkilöt voutaisiin laillisesti poistaa maasta. Jos sellainen on jo, eikä sitä käytetä, joku tekee virkavirheen..

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Jos terrorismisyytä ei ole maahantulijan poistosyynä, niin hallituksen pitää hoitaa asia. Sillä on kaikki valta éduskunnassa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Millähän resursseilla SUPO seuraisi terroriepäiltyjä tai ylipäätään ketään? Suurin osa SUPO:n väestä on nimittäin toimistotyötä tekeviä henkilöitä. Ihan kaikkea ei voi tehdä kuitenkaan tietokoneella.

Poliisin salaisia pakkokeinojakaan ei voi käyttää kuin määräajan ja sen jälkeen niistä on lain mukaan ilmoitettava kohdehenkilölle. Terroristi, huumerikollinen tms. saa viimeistään siinä vaiheessa tietää, että hänen toimiaan tarkkaillaan viranomaisten toimesta.

Ainoa keino, jolla aikuisten oikeasti näitä turjakkeita voisi seurata, olisi laittaa GPS-seurantalaite nilkkaan kiinni.

Ja vaikka kuinka seurattaisiin, niin voitaisiinko pahoja tekoja estää?

Moskeija on terroristille hyvä paikka, koska sinne voi näppärästi mennä seurantaa pakoon ja kokoustaa pelkäämättä valvovia silmiä.

Viranomaisen on melkoisen hankalaa mennä moskeijaan tarkkailemaan mitä siellä tapahtuu. Teknisin menetelmin tarkkailu on mahdotonta ja jos siinä jotenkin onnistutaan, niin sitten ongelmaksi tulee kieli.

Eli ei ole pahisten seuraaminen ainakaan helppoa, jos ei suorastaan mahdotonta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset