aveollila1 Aika on totuuden puolella

Hallitusohjelma vastustaa EU:n integraation kehittämistä

 Sipilän ja Halla-ahon mukaan perussuomalaiset heitettiin ulos hallituksesta, koska Halla-ahon johtama PS vastustaa EU:n integraation syventämistä. Tähän ei voi tulla epävarmuutta, Sipilä sanoi asiasta vielä alkuviikosta. Tämän johdosta on mielenkiintoista tarkastella, mitä asiasta sanoo kahden puolueen ohjelmat ja hallitusohjelma.

Keskusta:

Euroopan Unionin tulee olla itsenäisten jäsenmaiden yhteenliittymä, jonka politiikka nauttii kansalaisten luottamusta. Kaikkien jäsenmaiden on noudatettava määrätietoista talouspolitiikkaa, huolehdittava kilpailukyvystään ja vastattava itse omista veloistaan. Keskusta haluaa asettaa tiukat rajat taloudellisen yhteisvastuun lisäämiselle. Keskusta ei hyväksy liittovaltiokehitystä.

Kokoomus:

Tavoitteenamme on vahvistaa ja uudistaa unionia siten, että se kykenee vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. Suomen on oltava vahva ja aloitteellinen toimija Euroopan unionia kehitettäessä. Haluamme lisätä unionin päätöksenteon ja toiminnan demokraattisuutta ja avoimuutta. Unionin tulee toimia vain niillä toiminta-alueilla, joilla eurooppalainen yhteistyö on kansallista toimintaa tehokkaampaa. (Kirjoittajan kommentti: liirum-laarumia).

Hallitusohjelma:

Unionia on uudistettava ja sen toimintaa parannettava, mutta hallitus ei pidä perussopimusten muuttamista nyt ajankohtaisena. Euroopan unionin on keskityttävä olennaisimpiin kysymyksiin, eikä integraatiota ole tarpeen syventää kaikilla politiikan aloilla. Unionille ei tule antaa suoraa verotusoikeutta. Suomen tavoitteena on sääntöperusteinen ja toimiva euroalue, jossa jokaisella jäsenvaltiolla itsellään on ensisijainen vastuu omasta talouspolitiikastaan. Samoin jokainen jäsenvaltio vastaa itse veloistaan. Hallitus pyrkii palauttamaan no bail out -säännön uskottavuuden. (Kommentti: ”no bail-out” tarkoittaa, että muut valtiot eivät vastaa toisen valtion veloista, vrt. tapaus Kreikka). Mikäli Euroopan vakausmekanismia joudutaan vielä käyttämään, sen tulee tapahtua vain mekanismin nykyisen kapasiteetin ja pääomarakenteen puitteissa.

--------------------------------------

Sanasta miestä, ja sarvesta härkää. Miten Sipilä ja Orpo meinaavat viedä läpi tässä hallituksessa odotettavissa olevat EU:n integraation syventämistoimenpiteet? Soini on hallituksessa joka tapauksessa joo-miehenä. Kokoomuksen ohjelma on niin väljä, että puolueväki ei hätkähdä, mutta Keskustassa syntyy kapinointia. Se puolue on kuitenkin tottunut seuraamaan johtajaa ja niin käynee nytkin. Tie on viitoitettu ja tiedämme, mitä tuleman pitää. Isänmaan parturit ovat asialla ja Suomen itsenäisyyttä kavennetaan ehkä jo tänä vuonna, kun vietämme Suomen itsenäisyyden muistelun 100-vuotisjuhlavuotta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Älä ole, Antero, huolissasi puolueohjelmista. Takki kääntyy tarpeen mukaan niin, että EU-virat eivät pala virheellisen politiikan tähden tai pisnekset vaarannu. Eihän keskustan jäsenistö tai kansan tahto ole tähänkään asti haitaksi ollut, vaikka mitä on päätetty. Soini on hyvänä apuna nyt, kun puoluekaan ei ole enää haittaamassa hyvien asioiden eteen toimimista.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Hyvä ohje Erkki, do not worry, be happy eli älä huoli, ole onnellinen. Hallitus hyvästi hallitkoon. Eipä noita hallituspuolueiden ohjelmia kukaan kommentoinut eilisessä blogissanikaan. Keskustan tai kokoomuksen puolueväki ehkä ne tietää, mutta äänestäjät eivät uskalla kurkistaa, koska tulee paha mieli. Do not worry, be happy.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Jussi Halla-aho on sopiva presidenttiehdokas Niinistölle, joka alkoi moittimaan kansanvaltaa väärästä valinnasta. Halla-ahon kirjoitukset ja puheet ovat olleet isänmaata puolustavia, eikä mitään vihapuheita naapureita vastaan tai kohtaan.
Hallituksen luottamus ei ole vahvalla pohjalla, eikä oikeuskansleri ole selvittänyt loikkareista kootun hallituksen laillisuutta.

Hallituksen toimesta Suomea velkaannutetaan kiihtyvällä vauhdilla, kiire on kova, Suomi pitää saada sille tasolle velan määrässä että pitää oikein anoa EU:n suojaa velkojilta.
Kimmo Tiilikainen alkoi heti puuhaamaan uutta tukipakettia nälkäiselle tuulivoimalle, kun tarkoitushakuinen ns."tutkimus" tuulivoimaloiden terveysvaikutuksista väitti ettei mitään haittoja olisi.

Kadun reunassa on kovempi melu kuin pihan puolella, tai "tuulivoimapuistossa", ja poliitikot ovat hyvin perillä huijauksesta mutta eivät halua menettää kaveri etuja, eikä länsirannikon väkimäärä riitä vastustamaan helsingin alueen vaatimuksia tuulisähkön tuotannosta. Ne maanomistajat jotka voivat vaikuttaa on jo ostettu hiljaisiksi vuokrasopimuksilla joissa on kohta ettei vuokranantaja esitä julkisuuteen mitään sellaista tietoa joka vahingoittaisi vuokraajan syöttötariffi bisnestä.

Ja vielä tuo Nesteen omistuksesta luopuminen juuri nyt kun se on kannattava bisnes valtiolle. Sipilä käyttää liikemies taitojaan omaksi edukseen härskisti, ei riitä enää siltarumpupolitiikka, eikä lehmänkaupat, nyt on Suomi myyntilistalla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sitten ihmetellään kun Ruotsilla menee taloudessa hyvin. Ruotsi on pitänyt EU:ssa puolensa ja puolustanut omia etujaan kun vastaavissa tilanteissa omat politikkomme ovat suostuneet kaikkeen ja luvanneet ottaa vähän lisääkin taakkaa kannettavakseen. Aivan varma on ettei Ruotsi ota edes euroa valuutakseen eikä ryntää muutenkaan etujoukkohin jonne Suomi on kokoomuksen johdolla menossa. Tanskahan on kansanäänetyksen perusteella päättänyt ettei mitään lisäintegraatiota kuten tietenkin Norjakin.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Tämän aamun Hesari, tuo EU:n pää-äänenkannattaja, on antanut tilaa Vieraskynä-palstalla Nordean pääanalyytikolle Jan von Gerichille. Hän totetaa, että euroalueen yhteiset velkakirjat ovat jo täällä ja Suomenkin tulisi hyväksyä visio rajoitetuista yhteisistä velkakirjoista. Näinhän jo käynyt Euroopan rahoitusvakausvälineen (ERVV) luomisen yhteydessä. On muuten EU:n sääntöjen vastaista, että muut euromaat takaavat jonkin toisen lainoja. Mutta ei hätää. Tämähän tapahtuu ikäänkuin EU:n ulkopuolisena juttuna. Nykyhallitus tullee perustelemaan asian virallistamista, että tämähän on jo käytäntö. Niin onkin. Näin EU etenee kohti liittovaltiota askel kerrallaan ja omia sääntöjään rikkoen. Mutta von Gerichin sanoja lainaten "unionia täytyy kehittää, jotta sillä olisi tulevaisuus eurooppalaisten elintasons nostajana". Kysykääpä Kreikasta, kuinka euro onkaan nostanut elintasoa ennen kokemattomalla tavalla..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset