aveollila1 Aika on totuuden puolella

Sipilä ei halunnut riskeerata EU-integraation kehitystä

 Hallituksen irtaantumisesta Halla-ahosta ja perussuomalaisista on kirjoitettu paljon blokeja. Juuri äskettäin asiaa käsiteltiin A-studiossa (19.6.2017). Itse näytelmä ja sen siihen kirjoitettu syy perussuomalaisten ulosheittoon arvojen takia on saanut paljon huomiota. Varsinainen syy näyttää painuvan yhä syvemmälle piiloon ja sitä varmaan Sipilän hallitus toivookin.

Otan tähän kaksi lainausta alkuviikon sanomisista:

1) Sipilän mukaan EU:n kehittämisen ja unionissa pysyminen osalta Halla-ahon ajatukset poikkeavat siitä, mitä hallitusohjelmaan on kirjattu.  Halla-aho vastustaa integraation syventämistä. Tähän ei voi tulla epävarmuutta, Sipilä sanoi.

2) Halla-aho toisti näkemyksensä, jonka mukaan hallitusyhteistyö kaatui EU-integraatioon.

Sipilälle ei riittänyt Halla-ahon vakuutus hallitusohjelman noudattamisesta. Sipilä tiennee, että EU:n integraatiokehityksessä otetaan seuraavia askeleita tämän hallituksen aikana. Noihin askeleisiin ei olla varauduttu nykyisessä hallitusohjelmassa. Tämä on se todellinen syy.

Mielenkiintoinen kysymys on, että onko Keskustan ja Kokoomuksen ohjelmissa otettu myönteinen kanta EU-integraation syventämiseen? Mielestäni ei ole otettu. Vai onko? Kuka noiden puolueiden ohjelmat tunteva kommentoi?

Suomessa poliittinen valta on kolmen miehen käsissä. Näyttää vahvasti siltä, että vanhan valtateorian mukaan, nämä miehet eivät tule kyselemään, että oliko tämä nyt meidän ohjelman mukaista (soinilaisilla eli sinisillä ei taida sellaista ollakaan). Puheenjohtaja päättää, puolueväki seuraa katseella ja kansanedustajat painavat sitä nappia, jota eduskuntaryhmän puheenjohtajat käskee painamaan. Jos ei paina, niin seuraukset tiedetään. Näemme kohta EU:n syventämistaktiikan seuraavia askeleita.

Peräkaneetti 20.6.17 klo 13:30. Kuuntelin sattumalta Ylen radiolähetystä, jossa haastateltiin  PS:n Huhtasaarta ja Merta syistä, miksi persut heitettiin ulos hallituksesta. Toimittaja hiosti Halla-ahon maahanmuuttokriittisyydellä, Suomen Sisulla jne. Huhtasaari ja Meri vastasivat ihan hyvin, mutta se oleellinen seikka jäi käsittelemättä kokonaan eli EU ja euro.  Persujen pitäisi panna nyt se työmies Putkonen asialle tässä tiedottamisessa, koska toimitttajat vievät vihreitä kansaedustajia mielensä mukaan. Jos PS ei saa esiin todellista syytä, niin trio SOS pääsee liian helpolla, kun media on tarttunut tähän arvo-täkyyn.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Sauli Niinistö lauloi samaa laulua: "Kyllä minun korviini särähtää puhe, että Brysselistä pitäisi päästä irti." Olen samaa mieltä todellisista syistä. On olemassa julkistamattomia ja vastustusta herättäviä linjanvetoja EU-politiikkaan, joten hallitus ei voinut ottaa riskejä Halla-Ahon kanssa. Nämä tulevan EU-integraation syventämiseen liittyvät näkemyserot olivat ne todelliset erottavat "arvot".

Aiemmin kirjoitin miten Sauli Niinistö kuuluu neljäntenä tähän Sipilän, Orpon ja Soinin kimppaan.

http://timokohvakka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23868...

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Niin jos puhutaan poliittisista arvoista, niin tässähän ollaan asian ytimessä. Halla-aholaisia kutsutaan piilorasisteiksi tai avoimesti rasisteiksi. Kyllä presidentti Niinistö, Sipilä, Orpo ja Soini ovat todellisuudessa EU-liittovaltion kannattajia eli federalisteja. Nyt he ovat piilofederalisteja eli Euroopan liittovaltion kannattajia -suomeksi piiloliittovaltiolaisia. Suomen itsenäisyyden myyjiä. Olemme menettäneet itsenäisyydestämme n. 60-70 %, ja nyt on kysymys tuon lopun myymisestä. Kun päästään lukuun 80 %, niin lopulla ei ole enää mitään arvoa.

Mauri Sariola kirjoitti aikanaan kirjan nimeltä "Isänmaan parturit". Sitä saa divarista hintaan 5 euroa. Taisi mennä mainostamiseksi. Mielestäni tämä trio Sipilä-Orpo-Soini on luonteeltaan juuri sitä - isänmaan partureita. Tríon managerina toimii presidentti Niinistö. Pääosa suomalaisista suuryrityksista on ulkomaalaisessa omistuksessa. Sipilän politiikka "Pääoma töihin" tarkoittaa siemenperunoiden myymistä. Turha itkeä. Näin me olemme äänestänéet.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Eikö tässä kyseisessä A-studion ohjelmassa Sinisten Elo tuonut selvästi esiin sen, ettei syy ollut Halla-aho miksi he loikkasivat ja miksei PS. kelvannut hallitukseen. Syy oli Elo.n mielestä PS.n jäsenistö, he eivät kelvanneet.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Juuri kuten Ollila sanoo. Olennainen vaikutin on EU.

Tältäkin päivältä (19.6.) voidaan poimia näytteitä siitä millaista junaa EU-asioissa pidetään liikkeellä:

1. Ulkoministerien kokous (neuvosto). Timo Soini pääsi sopivasti sinne pakoon eikä tarvinnut osallistua eduskuntakeskusteluun hallituksen ja oman asemansa legitiimiydestä.
https://webmail.elisa.fi/?_task=mail&_action=show&...

2. Kolmen päivän päästä Juha Sipilä pääsee EU:n syventämiskeskusteluun Brysseliin. Eurooppa-neuvoston esityslista 22.-23.6.:
http://www.consilium.europa.eu/fi/meetings/europea...

3. Ulkopoliittinen instituutti UPI työnsi tänään markkinoille EU:n syventämistä koskevan parisatasivuisen tekstikoosteen:
http://www.fiia.fi/fi/publication/691/the_eu_s_cho...

Tämä juna on massiivinen. Suomen sisäiset hallituskiistat, hallitusohjelmat, puolueohjelmat, halla-ahot sun muut eivät saa junan kulkua häiritä. Puheet arvoista ovat harhauttavaa peitepuhetta.

Onhan myös kivaa saada seurustella Brysselin illallispöydässä.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Juuri näin se menee. Miten ykkösmedia reagoi tilanteeseen? Ei mintenkään eli pimittää tietoa meneillään olevasta kehityksestä. Ykkösmedia on hallituksen palveluksessa.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Viitataanko Perussuomalaisista eronneen lahkon valitsemalla harvinaisen kömpelöllä nimellä "Sininen tulevaisuus, Blå framtiden (!)" EU:n siniseen lippuun?

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Niin voi olla. Valkoinen väri on hylätty. Olisihan nimi voinut olla sinivalkoinen vaihtoehto, mutta se olisi ollut liian suomi-keskeinen.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Tämä EUn syventämistaktiikka tullaan näkemään ja se vaan hoidetaan samalla tavalla kuin aikoinaan euroon siirtyminen, joka oli Sauli Niinistön suurin moka ja suurin korjaamaton talousvirhe Suomelle sen koomin. Tie helvettiin on päällystetty hyvillä aikomuksilla vanhaa sanontaa lainatakseni vaikka demokraattinen vaihtoehto olisi sen hoitanut oikein ja paremmalla lopputuloksella Ruotsin malliin. Tässä Niinistö alkaa toistaa virhettänsä ja jo vaikutti sisäpolitiikkaan vaikka ei toimenkuvaan kuuluisikaan (turha uusi moka Niinistöltä, joka hoitanut ulkopolitiikkaa aivan pätevästi, kannattaisi luottaa demokratiaan)

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Euroon siirtyminen on maksanut Suomelle satoja miljardeja euroja. Siitä ilmoitti aikanaan eduskunnalle ministeri Niinistö. Näin suuret asiat on hoidettu Suomessa. Ei niistä eduskunnassa äänestetä. Joskus vaivaidutaan ilmoittamaan. Isäntämaasopimus on vaan ilmestynyt sopimusten joukkoon. Kuka teki sopimuksen Saksan kanssa jatkosodan tiimoilta, se on edelleen epäselvää. Meillä on pitkä poliittinen perinne suurten ratkaisujen hoidossa ja se jatkuu edelleen.

Nyt presidentti Niinistö on toiminut taustavaikuttajana ja takuumiehenä, että liittovaltiokehitys ei vaarannu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kyllä EU:n integraatio on ollut ainakin 30 vuotta siellä rivien välissä, siitä ei ole vain haluttu puhua koska on ajateltu ettei tyhmät äänestäjät tiedä omaa parastaan. Eivät nämä poliitikot uskalla vieläkään sanoa lopullista tavoitetta eli liittovaltio jossa ei entisellä Suomella olisi enää sanan sijaa, jota ei kyllä ole ollut tähänkään mennessä. Poliitikkoja olisi hyvä tentata aiheesta mutta mitenkäs teet koska eivät uskalla puhua koko asiasta. Sanoisin että hemmetin epädemokraattista meininkiä, suorastaan halveksittavaa eurooppalaisten aliarviointia.

Käyttäjän PetriLariSalo kuva
Petri Salo

Hyvä kiteytys. Toivotaan, että media avaa nyt federalismi ja federalisti termejä sekä kertoo myös ketkä kuuluvat eduskunnassa sen kannattajiin. Kuten on tehty viime vuosina populismiin liitetetyille populisteille.

Mikä mahtaa olla vihreiden ja perussuomalaisten uusien puheenjohtajien sekä puoluejohdon kanta veroparatiiseihin? Ovatko ne ongelma vai mahdollisuus?

Tässä aiheesta Suomen EU-komissaarin Jyrki Kataisen vastaus (23.3.2017) veroparatiiseista esitettyyn yleisökysymykseen. Ensin lyhyt ja perussuomalaisiin liittyvä taustoitus.

"Tuppuraisen mukaan Sipilän hallitus on liikaa korostanut ”keskitien kulkemista”.

– Nyt ei keskitien kulkijoita kuunnella. Olemme auttamatta jälkijunassa, jos valitsemme sen linjan, että katsomme mitä eteen tulee ja olemme sitten siinä keskellä. Nyt pitäisi olla kovaan ääneen esittämässä näkemyksiä esimerkiksi puolustusunionin sisällöstä tai Emun tulevaisuudesta.

Tuppuraisen mukaan keskustelussa on muistettava myös se, että perussuomalaiset ovat vaihtamassa puheenjohtajaa kesäkuussa.

– Molemmat puheenjohtajakandidaatit suhtautuvat EU:hun hyvin nuivasti ja pitävät esillä vastuuttomasta ajatusta mahdollisesta EU-kansanäänestyksen järjestämisestä. Se ei ole Suomessa millään lailla ajankohtainen.”

Lähde: Iltasanomat 23.3.2017 – Jyrki Katainen EU:n tulevaisuudesta: ”Vaatii suuntaa ja sitoutuneisuutta”

Toivottavasti keskusta, kokoomus ja sdp ovat valmiita suhtautumaan Euroopan unioniin avoimesti. Etenkin Suomen oman EU- ja eurolähihistorian avaamisen sekä tunnetuksi tekemisen kannalta katsottuna.

YLEISÖKYSYMYS JA VASTAUS EU-VEROPARATIISEISTA
Onko Euroopan unionin sisällä päästy jo yhteisymmärrykseen siitä, mikä on veroparatiisi? Kuinka moneen veroparatiisiin EU:lla on varaa ja mihin niitä tarvitaan?

Aikajanalla > noin 28:05 – 30:20
Kysymys ja komissaari Kataisen antama vastaus.

Kommissaari Jyrki Katainen:
”… sitten mennään eteenpäin.”

Eurooppanuorten puheenjohtaja Tuomas Tikkanen:
”Kiitos. Ennen sanottiin, että kotikatsomoista kysytään. Nykyään on Facebook Live. Moderni vastine ja sieltä on meille tullut kysymys. Otetaan sellainen alkuun ja sitten jatketaan yleisökysymyksiä. Siellä kysytään, mistäpäs muustakaan kuin veroparatiiseista.

Onko veroparatiisien määritelmästä päästy komissiossa vielä yhteisymmärrykseen? Ja kuten tiedämme niitä on. Niin kuinka moneen veroparatiisiin meillä on Euroopassa varaa, voiko näin kysyä? Tai voiko tähän vastata?”

Kommissaari Jyrki Katainen:
”Jos vastaan suoraan tähän, joka on tullut kotoa. Tai mistä sitten onkaan tullut tuo kysymys. "

Lue lisää Suomi 2017 blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2017/06/03/euroopa...

HUOM!
”Mihin veroparatiiseja tarvitaan?” – kysymys jäi odottamaan komissaari Kataisen vastausta.

Eikä tuossa kaikki.

Monelle populistille on ollut yllätys, että matalaäänisenä "virman miehenä" tunnettu  Suomen EU-komissaari Jyrki Katainen on myötämielinen kansanäänestyksille Suomessa. Vaikkapa Euroopan unionia, euroa eli EMUA ja Natoa koskien!

Siitä tuossa postauksessa kohteliaimmin ja varmistuksena myös lisätietoa.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Tuon kysymyksen kansanäänestyksistä esittää toisen iltapäivälehden politiikan toimittaja. Tosin en huomannut komissaari Kataisen vastauksesta internetin uutisvirrassa yhtään mitään. Enkä myöskään seuraavan päivän lööpeissä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomen EU-komissaari Jyrki Katainen on myötämielinen kansanäänestyksille Suomessa."

Näistä federalistien höpinöistä pitää huomioida että puheet ovat järjestään toista kuin teot. Katainen oli hiljattain Suomen pääministeri, ei tainnut juuri kansanäänestyksiä järjestellä tai edes ehdotella.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tällaiseen päätökseen on olemassa yleensä useita syitä, ei vain yhtä. EU-vastaisuus oli yksi syy, mutta myös halla-aholaisten rasismi(-tuomiot) ja siten heidän huono maineensa kansainvälisestikin - ja lopuksi Halla-ahon etäjohtamismalli painoivat asiassa. Lisänä vielä Soinin tarjoutuminen ehdoitta hallitukseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset