aveollila1 Aika on totuuden puolella

EU ja media vaihtavat pakolaisuuden siirtolaisuuteen

 Media ja poliitikot vaikuttavat mielikuvien avulla, joilla asiat saadaan näyttämään joko hyväksyttäviltä tai kielteisiltä. Tähän saakka EU ja media ovat puhuneet Syyriasta ja Libyasta tulevasta pakolaisuudesta. EU:n Maltan kokouksen uutisoinnissa EU-johtajat mukaan lukien Sipilä puhuivat systemaattisesti Libyasta tulevasta laittomien siirtolaisten hallintakeinoista.

Jos tämä havaintoni on oikea, niin se tarkoittaa, että EU tulee yrittämään uusia tapoja tämän ilmiön hallintaan saamiseksi. Kun ilmiö on ollut tähän saakka pakolaisuutta, niin sitä on käytännössä tuettu pelastamalla ihmiset merestä, joka on humanitäärisesti oikein ja sitten tuomalla heidät Eurooppaan. Jälkimmäisen toimenpiteen järkevyyttä on alettu kyseenalaistamaan nyt myös EU-tasolla. Jos on toivottavaa, että Libyasta tulevat siirtolaiset ovat oikeutettuja tulemaan Eurooppaan, niin miksi heidän pitää riskeerata henkensä sen vuoksi? Eikö olisi paljon inhimillisempää ja halvempaa hakea heidät suoraan kunnollisilla aluksilla ja jättää salakuljettajat ilman rahoja? Kyllä tulijat varmaan ovat valmiita maksamaan turvallisesta matkasta vähintään saman, minkä he maksavat salakuljettajille.

Onko tässä tapahtumassa muutos EU:n politiikassa, jota pohjustetaan käyttämällä eri nimitystä samasta asiasta, jota on tapahtunut jo vuosikausia?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jospa siirtyminen (herääminen) EU:ssakin puhumaan siirtolaisista perustuu todellisuuteen eli siihen että enin osa Eurooppaan tulleista onkin laittomasti maahan pyrkineitä siirtolaisia. Siirtolaisten maahan tulo edellyttäisi aina laillista saapumista, joka tarkoittaa vaadittavien maahantuloasiakirjojen esittämistä (viisumi tarvittaessa ja passi). Pakolaiset taas tulisi kunkin maan ottaa pakolaisleireiltä omien päätöstensä nojalla. Näin kaikkein suurimmassa hädässä olevat tulisivat avun piiriin.

Kolmas ryhmä eli turvapaikkaa hakevat. Eikö olisi hyvin luontevaa heidän hakevan sitä lähimmästä maasta josta lähtevät? Tuskin Euroopan maat ovat niitä lähimpiä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Näin. Asioille löytyy järkeviä tapoja hoitaa. Nyt on vähän opittu virheistä ja ehkä on karisteltu vähän sitä ideologista haihattelua harteilta myös. Eikä Suomen pidä halata koko maailmaa yhtä aikaa, kyllä maailmassa niitä ongelmia riittää. Hoidetaan niitä sitten miten tahansa.

Syyriakin on ilmeisesti yrittänyt ajaa omaa väestöään ensin Israelin suuntaa siinä onnistumatta, jolloin suunta kääntyi pohjoiseen?

Joten Eurooppaa kohti suuntautuu vielä paljon lisää pakolaisia, ennen kuin saadaan Syyrian jälleenrakentamista käyntiin.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Siitähän tässä on kysymys, että todellisuus on ruvettu ottamaan huomioon EU-tasolla. Rinnastamalla Libyasta tuleva laiton siirtolaisuus Syyriasta tulevaan pakolaisuuteen, EU on heittänyt sumuverhon, jolla se on hämännyt toimintakyvyttömyyttään.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Tämä EU:n ja Suomen viranomaisten kaksinaamaisuus tuli konkreettisesti esiin, kun Suomi lähetti rannikkovartioston aluksen Välimerelle. Asia uutisoitiin EU:n rajojen turvaamisena. Todellisuudessa kyse oli pakolaisten ja siirtolaisten pelastamisesta merihädästä ja heidän tuomisestaan EU:n rajojen sisäpuolelle.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Onko tässä tapahtumassa muutos EU:n politiikassa, jota pohjustetaan käyttämällä eri nimitystä samasta asiasta, jota on tapahtunut jo vuosikausia?"

Jos näin on todella tapahtumassa, se on hyvä asia. En ole vielä mitenkään optimistinen, kun ottaa huomioon sen vastentahtoisuuden, jolla nyt ollaan myöntämässä se, että kyse ei ole pakolaisuudesta vaan turvapaikkasysteemin hyväksikäytöstä siirtolaisuuden pikatienä. Ehkä kuitenkin ollaan hiljalleen havahtumassa siihen, että se perusongelma on Afrikan ja Lähi-Idän väestönkasvu. Sen tuomia ongelmia ei voida ratkaista siirtolaisuuden avulla, etenkään ei Eurooppaan suuntautuvan siirtolaisuuden avulla.

Afrikan väestön lisäys on nyt runsaat 20 miljoonaa ihmistä vuodessa. Väestön ennustetaan lisääntyvän nykyisestä 1,1 miljardista runsaaseen 4 miljardiin tämän vuosisadan loppuun mennessä. Eurooppa on pieni ja tiheästi asuttu maanosa. Euroopan väestön määrä on 500 miljoonaa ja väentiheys on jokseenkin sama kuin Kiinassa. Vuonna 2015 jo runsaan miljoonan ihmisen tulo sai maanosan sekaisin. Ei tarvita kummoistakaan kvantitatiivista päättelykykyä sen asian ymmärtämiseen, että siirtolaisuudella ei pystytä vaikuttamaan edes marginaalisesti Afrikan väestöongelmaan, mutta Eurooppa sillä kyetään helposti tuhoamaan.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Kyllä tulijat varmaan ovat valmiita maksamaan turvallisesta matkasta vähintään saman, minkä he maksavat salakuljettajille."

Ensinnäkin, eikö olisi epämoraalista pyytää "hätää kärsiviltä" siirtolaisilta riistohintoja, joita salakuljetta pyytävät?

"Eikö olisi paljon inhimillisempää ja halvempaa hakea heidät suoraan kunnollisilla aluksilla ja jättää salakuljettajat ilman rahoja?"

Kirjoittaja on lähes yhtä pihalla reaalimaailmasta kuin Ruotsin Vasemmistonuorten puheenjohtaja, jonka mukaan
"Vaadimme, ettei noudateta Dublinin sopimusta, jonka mukaan pakolaisen tulee hakea turvapaikkaa ensimmäisestä maasta, johon saapuu. Ja lisäksi lentämällä pitäisi voida päästä Eurooppaan hakemaan turvapaikkaa ilman henkilöllisyystodistusta tai viisumia."

Mikäli tulijat pääsisivät tulemaan lentämällä ilman papereita, heitä tulisi niin paljon kuin lentoyhtiöt ehtivät lennättää. Mikäli kaikki halukkaat haettaisiin meritse (ilman tuntuvaa maksua?), heitä olisi haettavina kymmeniä miljoonia. Kaikki halukkaan olisi pakko hakea, koska muuten ilman kyytiä jäävät turvautuisivat edelleen vaaralliseen salakuljetukseen. Eikö yhtään arveluta, millaisen katastrofin ehdotuksesi saisi aikaan?

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Näinhän asia juuri on kuten kirjoitit. Joskus minun sarkastinen tyylini jää joiltakin lukjoilta huomaamatta. Mutta tulipahan pointti selväksi.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Auts. Sarkasmitutkani ei toiminut.

Puolustaudun sillä, että nykyään edellämainitun vasemmistonuorten johtajan kaltaisia ulostuloja esitetään vakavissaan.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Afrikan siirtolaisuuteen liittyy sellainen oleellinen tekijä, että ei sieltä ole suinkaan tulossa kaikkein huono-osaisimmat. Heillä ei ole mitään mahdollisuuksia kustantaa matkaa yli puolen Afrikan ja maksaa ihmissalakuljettajille niiden vaatimat maksut. Kyseessä on selvästi elintasopakolaisuus, jota Eurooppa ei pysty hoitamaan. Asiat pitää saada kuntoon Afrikan maissa.

Käsittääkseni Suomen valtio edelleen ohjaa kehitysapumäärärahoja Afrikan hallitusten kautta, joka on täysin typerää rahan polttamista. Kaikki apu pitää ohjata suoraan avun saajille materiaaleina ja koulutuksena. Rahallisesta avusta valtaosa menee suoraan virkamiesten taskuihin. Se on kulttuuri noissa maissa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hyvä havainto Ollila, mutta valitettavasti olet noin vuoden myöhässä. Kirjoitin samasta asiasta jo 28.2.2016, jolloin mediamuutos oli jo tapahtunut.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Onhan muutosta aiemminkin tapahtunut. Kts ylen uutisointi keväällä 2015, jolloin puhuttiin siirtolaisista. Kas kummaa, yllättäen puhe muuttui pakolaisuuteen.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Kyseessä on hölmöimpien hämäämisyritys.

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

hmm....tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.
sano yksi viisas joskus.

Käyttäjän jptlehtinen kuva
Janne Lehtinen

Antero Ollila, "Eikö olisi paljon inhimillisempää ja halvempaa hakea heidät suoraan kunnollisilla aluksilla ja jättää salakuljettajat ilman rahoja?"

Inhimillisempää ja halvempaa on ohjata heidät pakolaisleireille.

Salakuljettajat mm. ISIS hallitsee salakuljetusreittejä Libyan rannikolle asti ja rahoittaa sotaansa ihmiskaupalla ja salakuljetuksella.

"ISIS Makes a Fortune From Smuggling Migrants Says Report

The movement of migrants across the Middle East and Africa towards Europe has generated up to $323 million for the Islamic State in Iraq and Greater Syria (ISIS) and other jihadist groups, a new report has revealed."

http://time.com/3857121/isis-smuggling/

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Tietääkseni Suomen poliitikoista pakolaisleirien perustamista Syyrian lähimaihin ja Libyaan esitti ensimmäisenä Halla-aho ja Väyrynen on peesannut. Nyt siitä onkin tulossa hovikelpoinen ajatus, kun EU:ssa esitetään samanlaista ratkaisua. Syyrian kohdalla asia on ollut jo tosiasiaa vuosia, mutta Libyassa ei ole tehty mitään.

Kun EU ei ole kyennyt toimimaan asianmukaisesti, niin kuten Lehtinen kirjoittaa, EU on rahoittanut ISIS:tä ja terroristejä Välimeren operaatioillaan. Pakolaisleireillä EU voisi tehdä tarkistuksen, ketkä täyttävät pakolaisstatuksen ja siirtää heidät turvallisesti kiintiöpakolaisina EU-maihin. Nyt viranomaisten resurssit menevät suurin osa väärään toimintaan eli jälkikäteiseen luokitteluun, palautuksiin jne. Sipilä suorastaan kutsui irakilaiset tänne ja aiheutti 1-2 miljardin turhat kustannukset, kun syyrialaisia oikeita pakolaisia olisi ollut tarjolla enemmän kuin voidaan ottaa. Hallituspuolueiden kannatus on kuitenkin huippuluokkaa ja SDP:stä en ole edes kuullut mitään ehdotuksia asian hoitamiseksi toisella tavalla.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Eikä kyseessä ole vain pakolaisuus, kyseessä on suuureltakin osaltaan maahan tunkeutuminen, senkin osalta agendan mukainen ääri-islamilainen terrorismi - joka uskonnollisuus demokratissa paljastuu viimeistään enemmistöisenä - valitettavasti vaan sitten jo liian myöhään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset