aveollila1 Aika on totuuden puolella

Hesari propagoi: ilmastonmuutos uhkaa suomalaisten terveyttä

  • Kuva 1. Trooppisten hirmumyrskyjen esiintymistaajuus
    Kuva 1. Trooppisten hirmumyrskyjen esiintymistaajuus
  • Kuva 2. Kuuman ja kylmän sään tappavuus
    Kuva 2. Kuuman ja kylmän sään tappavuus
  • Kuva 3. Auringon aktiivisuusennuste.
    Kuva 3. Auringon aktiivisuusennuste.

 Jos joku ei ole huomannut, niin suomalaisten Pravda (=Totuus) eli Helsingin Sanomat on puolensa valinnut monessa poliittisessa asiassa. Hesari on EU:n, euron ja ilmastonmuutoksen pää-äänenkannattaja Suomessa. Lauantain Hesarissa oli kaksikin mielipidemuokkausta edustavaa artikkelia. Toinen oli lähes kolmen sivun artikkeli Norjan märästä tulevaisuudesta. Uutisessa kuvattiin hiihtoa vesisateessa. Kuten kaikki tiedämme, niin suursäätila on tänä talvena ollut sellainen, että Skandinaviassa on lauhaa ja muualla Euroopassa tosi kylmää. Toinen uutinen oli otsikoitu ”Ilmastonmuutos uhkaa suomalaisten terveyttä”. Tämän uutisen oleellinen asia oli tiivistetty muotoon: ”Keskeisiä uhkia ovat sään ääri-ilmiöt ja tautien leviäminen”.

Ilmastonmuutoksen mielipidemuokkausta harrastavat tahot tuovat jatkuvasti esiin väitteen sään ääri-ilmiöiden lisääntymisestä. Koskaan näiden väitteiden tueksi ei esitetä tieteellisiä näyttöjä. Syy on yksinkertaisesti siinä, että sellaisia ei ole. Sään ääri-ilmiöt ovat päinvastoin pienentyneet, jonka monet tilastot osoittavat. Kuvassa 1 on trooppisten hirmumyrskyjen esiintymistaajuus.

Leipätekstissä Hesari väittää, että sään ääri-ilmiöt kuten helleaallot ja tulvat ovat tappaneet Euroopasssa kymmeniä tuhansia vuosina 1991-2015. Maailman arvostetuimmassa lääketieteellisessä lehdessä Lancetissa on julkaistu 25.7.2015 Gasparrinin et al. tekemä tutkimus kylmien ja kuumien päivien tappavuudesta 13 eri maassa ja tutkimus kattoi 74 miljoonaa kuolemantapausta. Tulos on yllättävä. Selvästi eniten tappaa kohtuullisen kylmä sää verrattuna optimilämpötilaan (7,29 %) ja kohtuullisen kuuma sää lisää kuolleisuutta vain 0.42 %, kuva 2. Kylmä sää tappaa 17-kertaa enemmän kuin kuuma sää. Tutkijat tarjoavat kaksi selitystä. Ensinnäkin helleaaltojen kuolemantapaukset uutisoidaan näyttävästi. Toiseksi kylmä sää on salakavala ja hiljainen tappaja eikä näitä tapauksia uutisoida.

Elämme ilmasto-optimin aikakautta. Yli 150 vuotta jatkunut auringon aktiivisuuden kasvu pysähtyi vuoden 2000 paikkeilla ja on nyt kääntynyt laskuun, kuva 3. Do not worry – be happy eli iloitse tästä lämpimästä kaudesta niin kauan kuin sitä kestää.

++++++++++++++++++++++++++++++

Selvyyden vuoksi ilmoitan, että en ole ilmaston enkä ilmastonmuutoksen kieltäjä, joksi minua tavallisesti nimitetään. Olen eri mieltä IPCC:n kanssa siitä, kuinka paljon kasvihuonekaasut pystyvät nostamaan maapallon lämpötilaa ja se on ollut tutkimuksieni painopiste. Olen julkaissut ilmastonmuutoksesta 12 vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia viimeisen viiden vuoden aikana.

Uudesta Suomesta löytyy nimelläni useita blogikirjoituksia ilmatonmuutoksesta. Oma ilmastosivustoni, jossa on tarkempaa tietoa ilmastonmuutoksesta on www.climatexam.com

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hyvin usein tuodaan myös esille se seikka, että lämpötila nousee napa-alueilla tuplasti sen kuin muualla.

Ei kerrota syytä ja että tämä syy vaikuttaa tropiikissa toiseen suuntaan. Pelotella osataan. No pieni lämpenemine ei olisi pahaksi näillä leveysasteilla.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Kuvassa 1 cyclones. Entä hurricanes, Tornadosa, typhoons?

Trooppisen myrskyt:

https://www.skepticalscience.com/hurricanes-global...

Pekka Iiskonmaki

''Hesari propagoi: ilmastonmuutos uhkaa suomalaisten terveyttä''

Ei uhkaa ja ilmasto on menossa suursäässä lämpimämpään suuntaan. Ei jääkaudetkaan olleet ihmisten aiheuttamia.

Kyllä globus hoitaa itsensä liiasta populaatiosta, ilman Latepelottomiakin.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Blogisti menee metsään heti ensimmäisessä lauseessa. Ilmastonmuutos ei ole poliittinen, vaan tieteellinen kysymys. Tietysti siitä voidaan tehdä myös politiikkaa, mutta mistäpä ei voitaisi. HS on valinnut puolensa varmaankin tieteellisten todisteiden perusteella.

Pekka Iiskonmaki

Tieteellinen tutkimus vuodelta 1850 osoitti kiistattomasti, että Lontoo hukkuu hevosenpaskaan vuonna 1950.

Se tieteestä.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Otin kuvakaappauksen kommentistasi. Kehystän sen jossain vaiheessa kotini seinälle ja esittelen sitä vielä joskus paljon myöhemmin tulevaisuudessa jälkikasvulleni. Kerron, että "kyllä, tuollaisia ihmiset todella olivat silloin 2010-luvun lopullakin. Uskomatonta, eikö totta?".

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #6

#6
Ei tästä niin kauan ole, kun tiede todisti, että naisella ei ole sielua.

Viimeinen jääkausi alkoi, kun Pekko Jussinpoika poltti metsää juovuksissa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Jos olisi edes hieman syytä olettaa Iiskonmäen pystyvän asialliseen keskusteluun, kysyisin, missä mainittu tutkimus on julkaistu ja kuka tai ketkä sen tekivät. En kysy.

Ehkä jokin tutkimus on jo osoittanut, että Puheenvuoro hukkuu hevonpaskaan; tarkka ajankohta on vielä epäselvä, mutta Iiskonmäki tuo sen hieman lähemmäksi jokaisella kommentillaan.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #8

#8
Tutkimus tehtiin Lontoossa vuonna 1850.

The situation seemed dire. In 1894, the Times of London estimated that by 1950 every street in the city would be buried nine feet deep in horse manure. One New York prognosticator of the 1890s concluded that by 1930 the horse droppings would rise to Manhattan’s third-story windows. A public health and sanitation crisis of almost unimaginable dimensions loomed.

https://futuryst.blogspot.fi/2007/10/parables-and-...

Pyydän jatkossa Jussi Salmiselta asiallista suhtautumista esille tuomiini tieteellisiin tutkimuksiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset