aveollila1 Aika on totuuden puolella

Maapallon lämpötilaskenaario 2017-2020

  • Kuva 1. Maapallon lämpötilaennuste ja skenaario
    Kuva 1. Maapallon lämpötilaennuste ja skenaario
  • Kuva 2. Auringon aktiivisuusennuste
    Kuva 2. Auringon aktiivisuusennuste

 Vuosi 2016 tulee olemaan lämpimin mitattu vuosi suorien lämpötilamittausten historiassa. Syynä on voimakkain El Nino – ilmiö sitten vuoden 1997-1998. Media on jo unohtanut nykyisistä lämpötiloista uutisoidessaan, että kyseessä on ohimenevä ilmiö.

El Nino johtuu Tyynen meren päiväntasaaja-alueen voimakkaasta lämpenemisestä merivirtojen ja tuulten vaikutuksesta. Ilmiö kestää yleensä noin vuoden ja sitä seuraa La Nina – nimellä kutsuttu kylmä jakso, joka tyypillisesti kompensoi El Ninon vaikutuksen. Yhteiseltä nimeltään tämä tapahtuma on ENSO (El Nino - Southern Oscillation). Koska La Ninassa lämpötila laskee merivirtojen sekoittaessa jälleen lämpimän pintaveden kylmempiin vesiin, niin piikki alaspäin on tyypillisesti arvoltaan pienempi, mutta kestoltaan pitempi.

Maalämpötila on jo laskenut voimakkaasti – jopa asteen verran kevään lämpötilasta - ja se ennakoi, että myös merten lämpötila tulee perässä.  Merten aikavakio on noin kaksi kertaa pitempi, joten maapallon keskilämpötilan lasku näkynee 2-4 kuukauden kuluttua. Skeptikot seuraavat tilannetta ja ovat huomanneet, että ns. konsensus-yhteisö eli ihmisten aiheuttamaan ilmastonmuutokseen uskovat tahot ovat vaienneet asiasta täysin. Ei ensimmäistäkään uutista tai kommenttia. Sen sijaan El Nino-ilmiöstä on otettu kaikki mahdollinen pelote-vaikutus irti.

Olen laatinut oman skenaarioni maapallon lämpötilakehityksestä vuoteen 2020 mennessä, kuva 1. Se perustuu kahteen seikkaan: 1) La Nina tulee ja laskee lämpötilaa suurin piirtein samalla tavalla kuin vuoden 1998-2001 La Nina. 2) Lämpötilassa tapahtuu laskua myös kosmisten tekijöiden vaikutuksesta, joista osoituksena on auringon aktiivisuuden pieneneminen, kuva 2.

Skenaario on vain yksi mahdollinen kehityskulku. Ilmaston on niin kaoottinen järjestelmä, että tulevaisuuden ennustaminen ei ole vielä kovin vahvalla pohjalla. IPCC ja sen taustavoimat uskovat, että kaikki tiedetään ja on pystytty mallintamaan. Siitä on osoituksena IPCC:n ja tietokonemallien tämän hetkinen virhe, joka on luokkaa 40 % toteutuneeseen lämpötilaan nähden. Tämä kertonee, mistä on kysymys: kuninkaan uudet vaatteet – ilmiöstä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ninojen kompensointi on tosiasioiden vastaista roskaa. Lämpeneminen etenee portaittain:
http://www.skepticalscience.com/graphics.php?g=47

Ninojen voimakkuudet eivät ole ennustettavissa, joten skenaariosikin on roskaa. Sitä paistsi yksittäisen skenaarion esittäminen ylipäätänsä on roskaa.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

La Ninat kompensoivat keskimäärin El Ninot, koska El Nino on häiriö, joka ei tuo uuttaa energiaa maapallon energiataseeseen. Asia näkyy erittäin havainnollisesti kuvasta 1, jonka mukaan lämpötila on säilynyt keskimäärin vakiona vuodesta 2000 eteenpäin. Vuoden 1997 jälkeen on ollut kaksi erittäin vomakasta El Ninoa, yksi voimakas (2010) ja kolme heikkoa. Yksikään tutkija ei ole pystynyt osoittamaan, että ENSO-ilmiö liittyisi jotenkin maapallon lämpenemiseen.

Täältä löytyy ONI-indeksi, jolla mitaan ENSO-ilmiötä:

http://ggweather.com/enso/oni.htm

Tämä portaattainen selitys on uusin yritys selittää, miksi keskimääräinen lämpötila ei ole noussut sitten vuoden 2000, vaikka CO2-pitoisuus kasvaa tasaisesti. Tämä tilanne vaatii jo kovaa uskoa ihmisen aiheuttamaan lämpenemiseen. Tulee mieleen juttu siitä, mikä on uskovaisen ja kommunistin ero: uskovainen uskoo, vaikka ei näe, kommunisti uskoo, vaikka näkee.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Poistun netin ääreltä klo 23 saakka, mutta siinä vaiheessa vastaan kommentteihin, jos aihetta on.

Olen aikaisemminkin sanonut, että vuosi 2020 on käännekohta. Kun La Nina on ohi, niin tullaan näkemään, mihin suuntaan maapallon lämpötila lähtee kulkemaan. Jos se nousee, niin IPCC-tukijoineen oli oikeassa. Jos se laskee, niin ns. aurinkoteoria on hyvä selittävä tekijä. Jos ei tapahdu muutosta, niin kenellä on hyvä selitys? Olisiko Laurilla: kyseessä on vain entistä pidempi porras?

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

USEAT MUUTKIN SKENAARIOT VIITTAAVAT MAAPALLON VIILENEMISEEN

TÄSSÄ ERÄS ESIMERKKI:

AURINKO eli TSI (kokonaissäteily) ja Magneettinen toiminta (auringonpilkut ja magneettikenttien vaikutus avaruudellisiin tekijöihin) (KUVA 2) antavat aihetta ”viileneviin skenaarioihin”)

Venäläinen tutkija Habibullo Abdusamatov ennustaa, että uusi jääkausi on tulossa. Hän on varma, että Maata odottaa poikkeuksellinen kylmä helteen sijaan.

Abdusamatov ennustaa Themsen, Seinen ja Reinin jäätymistä. Tutkijan mukaan 2000-luvun keskellä tilanne on sama kuin vuosina 1645-1715, kun kylmyyden, nälän ja maahanmuuton vuoksi Pohjoismaiden väestö oli huomattavasti vähentynyt.

Abdusamatov on seurannut auringon aktiivisuutta. Auringon aktiivisuus vaihtelee 11- ja 200-vuotisen auringonpilkkujakson mukana. Abdusamatovin mukaan nyt 200-vuotinen jakso on koittanut, kun Maa saa vähemmän energiaa.

Tällä hetkellä Maa saa maailman merten keräämää lämpöä. Mutta jo vuoteen 2055 mennessä kylmyys on pahimmillaan.

Abdusamatovin mukaan ilmastonmuutos teoria ei ole saanut tieteellistä vahvistusta.

OMAT LISÄYKSENI

Alarmistitutkijat eli ne, jotka pelottelevat (”ihmisen aiheuttamalla”) maapallon kiihtyvällä lämpenemisellä (taatakseen tutkimustensa rahoituksen ja pelastaakseen maineensa) , ovat siis ilman kokeellista todistetta:

Kasvihuoneteorian vaikutus perustuu vain ja ainoastaan oletuksiin, kuten vesihöyryn ja pilvien aiheuttamaan ”lisälämpenemisen”, hiilidioksidin vähäisen lämpöenergian pidätyskyvyn vahvistamiseksi, sekä säteilyfysiikan ”pakotteisiin”.

KAIKKI (ILMASTOUSKOVAISTEN VÄITTÄMÄT) OVAT SIIS PELKKIÄ OLETUKSIA.

”Pakotteet” eli maasta takaisin lähteneen ir-säteilyn virittämät CO2-molekyylit eivät lähetä emissiosäteilyä ”ylös ja alas” niin kuin alarmistit väittävät, vaan makroskooppisessa molekyylijoukossa sekundäärisäteily tapahtuu kaikkiin kolmiulotteisen avaruuden suuntiin (lämmittäen siis ympäröivää ilmaa ”tasapuolisesti”, lämmön siirtyessä ainesiirron (konvektion) mekanismilla ilmavirtausten (ja termodynamiikan lakien) pakoittamana, pääsääntöisesti tietysti ilmakehässä ylöspäin eli kohti kylmempää!

Unohduksiin (on alarmisteilta jäänyt) myös täysin termodynamiikan lait (saksankielellä pääsäännöt):

Maapallo ei eristetty tai suljettu systeemi; energian ja aineenkin siirtyminen ilmakehän eri kerroksien ja avaruuden välillä on sallittu avoimessa systeemissä.

Tämä tarkoittaa sitä, että alarmistien hehkuttama (auringosta tulevan ja planeetta Maasta poistuvan energian) ”tasapaino” järkkyy yksinkertaisesti siten, että maapallo luovuttaa ylimääräisen (auringosta peräisin olevan) lämmön ilmakehän ylimmille kerroksille ja ulkoavaruuteen.

Sitä paitsi,

maapallon kovan kuoren alla oleva sula kiviaines eli tulikuuma magma purkautuessaan (tulivuoret ja mannerlaattojen liike toistensa suhteen eli laattateknotiikka) tuo lisää lämpöä meriin, mikä taas lämmittää ilmakehää (enemmän kuin hiilidioksidi).

Esimerkkejä vaikkapa Islannin kuumat lähteet ja merten alaiset supertulivuoret sekä Yellowstonen (todella pelottava) kansallispuiston joka 600 000 vuoden välein purkautuva supertulivuori. Edellisestä purkautumisesta onkin kulunut suunnilleen tuo mainittu aika.

Lämpöä (ilmakehään) saadaan siis Auringosta ja maan kuoren alta. Kyllä siinä ihmisen toiminta on pikku tekijä!
Täällä lisää ilmastonmuutoksesta:

http://www.tapionajatukset.com/148

Ja täällä ns. ilmastouskonnosta:

http://www.tapionajatukset.com/144

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Auringonpilkuilla, kuva 2, ei ole mitään olennaista yhteyttä ilmaston lämpenemiseen. Kuva 2 on siis irrelevantti.

Kuvassa 1 ninojen kestot täysin pielessä.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

AURINGONPILKKUJEN AIKAANSAAMAT MAGNEETTIKENTÄT KYTKEYTYVÄT MAAN MAGNEETTIKENTTIEN KANSSA (ja vaikuttavat pilvimuodostuksen välityksellä ilmastoon)

Astrofysiikan tohtori Judith Lean on rekonstruoinut auringonpilkkujen (magneettisten vaikutusten) ja ilmaston lämmön välisen yhteyden.

Judith L. (ettei sekoittuisi ”toiseen juudittiin)” eli professori Curryyn, joka on planeetta Maan eräs siteeratummista ilmastotutkijoista) on ollut erään IPCC-raportin kirjoittajista ainoa astrofyysikko (”jonka oli pakko olla yhtä mieltä itsensä kanssa”, kuten raportin kirjoituksessa mukana olevat ympäristöjärjestöt, kuten Greenpeace vaatimalla vaativat!).

[kuinka moni tiedemies on siteerannut kalastaja-maisteri Lauri Gröhniä??]

Täällä auringonpilkuista:

http://www.accuweather.com/en/weather-blogs/climat...

Täällä lisää viittaamastani ilmastosta ja kylmistä olosuhteista:

http://www.tapionajatukset.com/108

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Reaalimaailmassa auringon säteilyn muutoksilla ja ilmaston lämpenemisellä on negatiivinen korrelaatio:

http://static.skepticalscience.com/pics/TvsTSI.png

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

El Ninojen kesto kuvassa 1 on piiretty virallisen ONI-indeksin mukaisesti. Maapallon keskimääräinen lämpötila on luokkaa 3-4 kuukautta perässä. Esimerkiksi viimeisin El Nino päättyi toukokuussa 2016. Minun silmillä katsottuna asia on esitetty oikein.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset