aveollila1 Aika on totuuden puolella

Brittiläinen ilmastonmuutosalan tutkimuslaitos syyllistyi petoksiin

Brittiläinen ilmastonmuutosalan tutkimuslaitos syyllistyi petoksiin

Motto: NIhil in verbis - omnia probate: Älä luota pelkkään puheeseen, testaa kaikkea smiley

Olen saanut tiedon tämän blogin aiheesta WUWT-sivustolta, mutta olen tarkistanut asiat alkuperäislähteestä eli brittiläisestä lehdestä  The Mail on Sunday (MoS) ja täältä jokainen voi lukea jutun itse: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3863462/Exposed-university-helped-secure-9million-money-passing-rivals-research-bankroll-climate-change-agenda.html#ixzz4NtxXsjTi

Englantilainen lehdistö on luonteeltaan hyvinkin keltainen eli sensaatiohakuinen ja tosiasioiden ei tarvitse aina olla kohdallaan, mutta tässä tapauksessa ne vaikuttavat olevan kunnossa. Selvityksen kohteena on laitos nimeltä the Centre for Climate Change Economics and Policy eli CCCEP, joka on vapaasti suomennettuna ”Ilmastonmuutoksen talouden ja toimintatapojen keskus”. Se on perustettu vuonna 2008 ja sen puheenjohtaja on ollut Nick Stern alusta lähtien. CCCEP:n menestynein julkaisu on ollut nimeltään Stern Review, joka on 700-sivuinen raportti ilmastonmuutoksen taloudellisista vaikutuksista. Raportin tilasi aikanaan Tony Blairin hallitus. Nick Stern on saanut merkittävät tulot laitoksen puheenjohtajana.

MoS selvitti uutta tutkimuslaitoksen CCCEP:n hakemusta Englannin hallitukselle varojen saamiseksi toimintaansa. CCCEP oli jo saanut 4,7 miljoonaa puntaa aikaisemmin ja toimitti referenssilistan laitoksen rahoituksen avulla suoritetuista tutkimuksista saadakseen lisärahoitusta 4,4 miljoonaa puntaa vuosille 2013-2018. Tästä listasta paljastui useita virheitä, joissa oli referoitu kilpailevien tutkimuslaitosten tutkimuksia, joista osa oli julkaistu jo ennen CCCEP:n perustamista ja joiden julkaisupäiviä oli myös muutettu.

Yksi tällainen tapaus on professori Richard Tol, jonka julkaisua referoitiin väärin ja joka on ilmastonmuutoksen ekonomian asiantuntija Sussexin yliopistosta. Hän sanoi tapauksen johdosta: ”On vakava rikkomus vaatia ansiota julkaisusta, jota laitos ei ole tukenut ja on petos käyttää sitä anomuksessa lisärahoituksen saamiseksi. En ole koskaan kuullut tämänkaltaisesta aikaisemmin. Se haisee”.

Kersty Hobson, nykyisin professori Cardiffin yliopistossa, kommentoi julkaisuaan, jota CCCEP hyödynsi: ”Tällä julkaisulla ei ole mitään tekemistä CCCEP:n kanssa. Sen rahoitus tuli kokonaisuudessaan Australian tutkimusneuvostolta.” Muita tutkijoita, jotka ovat kieltäneet yhteytensä CCCEP:hen, ovat mm. professori Stephen Duncan Oxfordista. CCCEP:n refernssilista sisältää noin tusinan verran julkaisuja, jotka ovat lehtiartikkeita eikä tieteellisiä julkaisuja. Ne on kirjoittanut CCCEP:n tiedottaja Mr. Ward mm. sellaisista asioista kuin skotlantilainen golf-kurssi ja useita rajuja hyökkäyksiä ilmastonmuutosskeptikkoja vastaan.

Hallituksen virasto, joka on jo antanut CCCEP:lle sen hakemat lisärahat on nimeltään Economic and Social Research Council (ESRC) eli suomennettuna Taloudellinen ja sosiaalinen tutkimusneuvosto. ESRC on sanonut, että CCCEP:n rahoitus myönnettiin, koska sen työ on ollut erinomaista ja he ovat luottaneet täysin hakemuksen oikeellisuuteen. Labour-hallituksen entinen ministeri Lord Donaghue kommentoi MoS:n tiedusteltua asiaa, että rahoituksesta vastaavien viranomaisten pitäisi tehdä täysi tutkimus asiasta. CCCEP:n tiedottaja Mr. Ward kommentoi lopuksi MoS:n selvitystä ”yritykseksi edistää ilmastonmuutoksen kieltämistä”.

Tuo viimeinen kommentti osoittaa, että Mr Wardilta oli jo asialliset kommentit loppuneet. IPCC:n tiimoilta voi löytää samanlaisia kuvioita. Sieltä löytyy referenssilistoilta julkaisuja, jotka ovat itse asiassa tavallisia lehtiartikkeita. IPCC on myös referoinut artikkeleita, jotka ilmestyivät vasta aineistopäivän umpeenmenon jälkeen. Nämä tapaukset ovat esimerkkejä siitä, että ilmastonmuutostiede on korruptoitunut ja se on itse asiassa muuttunut poliittiseksi tieteeksi, jossa tietynlainen maailmankatsomusideologia menee tieteellisten käytäntöjen edelle.

Viime perjantaina CCCEP – jonka on muuten perustanut yhteisesti London School of Economics ja University of Leeds – vietti gaalailtaa Royal Societyn tiloissa Lontoossa juhliakseen 10. syntymäpäivää Stern Raportin julkaisun johdosta. Paikalla oli kutsuvieraita ympäri maailmaa. Juhlat menivät tietysti englantilaisten veronmaksajien piikkiin. Järjestäjänä oli siis organisaatio, joka poikkeaa tarkoituksella totuudesta omaa etua saadakseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset